Bir HDP'li belediyeye daha el konuldu

Mardin’in HDP’li Kızıltepe İlçe Belediyesine, Kaymakam Hüseyin Çam kayyım olarak atandı.

Bir HDP'li belediyeye daha el konuldu

HDP’nin 31 Mart seçimlerinde yüzde 70.45 oyla kazandığı Kızıltepe Belediyesi’ne de kayyım atandı.

İçişleri Bakanlığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Mardin’in Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz’i görevden aldı. Elik’in yerine İlçe Kaymakamı Hüseyin Çam kayyım olarak atandı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, duruma tepki gösteren eşbaşkan Yılmaz, dün gece saatlerinden itibaren abluka altına alınan belediye binası önüne geldi. Belediye binasına girmek isteyen Elik, burada polis engeliyle karşılaştı. Eşbaşkan Elik ile polisler arasında bunun üzerine tartışma yaşandı. Eşbaşkan Elik, görevden alındığına dair tebligatı istedi. Polisler, “Hukuksuzluk varsa bunu çözersiniz, ondan sonra girersiniz. Zamanı gelince göreceksiniz” diye cevap verdi.

Eşbaşkan Elik’in belediye binası önündeki bekleyişi sürüyor.

MAZBATASI VERİLMEMİŞTİ

31 Mart yerel seçimlerinde HDP’nin yüzde 70.45 oyla kazandığı Kızıltepe Belediyesi’ne Eşbaşkan olarak Nilüfer Elik Yılmaz ile Salih Kuday seçilmişti. HDP’li eşbaşkanları kentte ön seçim ile belirlenmişti. Seçimlerden sonra eşbaşkanlardan Salih Kuday’a, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden alındığı gerekçesi mazbatası verilmemişti.