'Bir genel sekreterin üç arabası olur mu yahu?'

CHP İBB Adayı Ekrem İmamoğlu, "Zaman yetmedi. İBB'de sadece özel kaleme ait araçları dizip sizi de çağıracaktım. Modelleriyle gösterecektim. Bir genel sekreterin üç arabası olur mu yahu?" dedi.

'Bir genel sekreterin üç arabası olur mu yahu?'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçildikten sonra Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) iptal kararıyla mazbatası geri alınan CHP’li Ekrem İmamoğlu, canlı yayında FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

AKP’li rakibi Binali Yıldırım’ın yüzünde mahcubiyet olduğunu öne süren İmamoğlu, YSK’nın gerekçeli kararını 17 gündür açıklamadığını belirterek ‘Çünkü ellerinde hiçbir gerekçe yok’ ifadesini kullandı. İmamoğlu, “23 sandıkta kamu görevlisi olmadığı için seçim iptal edildi diyor. Bu sandıklarda 4 tane oy pusulası vardı. Hepsini yenileyelim. Sorun kurullarda, cetvellerdeyse hepsini yenileyelim. Sonuca tesir etmiyor dediler. Elinizde 123 sandık da var, oy sayıları da var. 40 bin oy olsa 35 bin oy kullanıldı. Açıklasanıza sonucunu” dedi.

“ÖYLE İŞLER YAPILDI Kİ…”

İmamoğlu, CNN Türk’te konuk olduğu ve erkenden bitirilen ‘Tarafsız Bölge’ programı için de “Vakit yetmedi, ne yapacaktım biliyor musunuz? Sadece özel kalem müdürlüğündeki araçları alıp Yenikapı’da gösterecektim. Bir il genel sekreterinin üç arabası olur mu? Ya ben 6 yıldır kendi aracımı kullanıyorum. Bazı şeyler şeytanın aklına gelmez. Öyle işler yapıldı ki…” diye konuştu.

“723 MİLYON LİRA ZARAR”

İmamoğlu şöyle devam etti:

“Ben Büyükşehir Belediye Başkanı oldum, Sayın Mevlüt Uysal’ı takipten çıkacağız falan. Ne yapıyorsunuz, takip etmediğimiz insanları da takip edelim dedim. Hadi beni takipten çıktınız. Bizimle ilgili internet sitesindeki haberleri de silmişler. Altı yılda 226 milyon lira uygulanmayan fikir projelerine harcanan para. 723 milyon lira Sayıştay denetiminde ortaya çıkan zarar. Araç masrafı 123 milyon lira. İhtiyaç dışı araç masrafıdır bu. Biz ekonomiyi hissetmeyip, toplumla bunu paylaşmazsak, insanların ne hissettiğini anlayamazsak olmaz. O yüzden ben iftar sofralarına gidiyorum ama 10 yıldır gidiyorum. Bakın onlar da gitmeye başladı.”