Bir cümlede islamcılık: Sovyetler Birliği ile paralarında 'Biz Allaha güveniyoruz' yazan ABD elbette bir değildi

Gerici Mehmet Şevket Eygi, Türkiye sağının geçmişte ABD emperyalizmine karşı duyduğu yakınlığı "paralarında yazan ifade"ye dayandırdı.

Bir cümlede islamcılık: Sovyetler Birliği ile paralarında 'Biz Allaha güveniyoruz' yazan ABD elbette bir değildi

Siyasal islamcılığın ve gericiliğin “en kıdemli” isimlerinden Mehmet Şevket Eygi, Türkiye sağının geçmişte ABD emperyalizmine karşı duyduğu yakınlığı açıkça dile getirdi.

Eygi, Milli Gazete‘deki köşesinde kaleme aldığı yazısında, sağın neden ABD emperyalizminin safında yer aldığının nedenini açıklamaya çalışırken “1960’lı, 70’li yıllarda, Allahı inkar eden Marksist felsefeye bağlı neo kolonyalist Sovyetler Birliği ile, paralarının üzerinde “Biz Allaha güveniyoruz” yazılı ABD elbette bir değildi.” dedi.

Sözlerinin devamında da Sovyetler Birliği’nde din özgürlüğü ile ilgili çarpıtmaya imza atarak “Marksist Sovyetler Birliği yıkıldı, Rusya Federasyonu kuruldu, halka din hürriyeti verildi.” iddiasında bulunan Eygi, “Geçen kurban bayramında Moskova camii etrafındaki sokaklar, caddeler, meydanlar secde eden Müslümanlarla dolup taştı.” dedi.

Eygi, şimdilerde ise ABD’nin “İslama ve Müslüman dünyasına düşmanlık ettiğini” belirterek, “ABD ise şu anda çok yanlış bir yoldadır.” ifadelerini kullandı.

Eygi’nin Fethullah Gülen’le birlikte 1959’da Özel Harp Dairesi içinde görevlendirildiği, yakın dönemde Eski Genelkurmay İstihbarat Dairesi Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin tarafından dile getirilmişti: