Bir belediye daha HDP'den alındı: AKP'den 'YSK'nın karar memnuniyet verici' açıklaması

YSK'nın "KHK'lilere mazbata vermeme" kararı sonrası bir ilçe belediyesi daha AKP'ye geçti. AKP MKYK Üyesi Zehra Taşkesenlioğlu ise "YSK’nın aldığı bu karar memnuniyet vericidir." açıklaması yaptı.

Bir belediye daha HDP'den alındı: AKP'den 'YSK'nın karar memnuniyet verici' açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 31 Mart’ta belediye başkanı seçilen ancak daha önce KHK ile kamu görevlerinden ihraç edilen kişilere mazbata verilmeyeceğine karar verdiği belirtilmişti.

Büyük tepkiyle karşılanan bu karar sonrası bir çok belediyeyle birlikte HDP’nin az bir farkla kazandığı Erzurum’un Tekman Belediyesi’nin de AKP’ye geçeceği belirtildi.

KHK ile kamu görevinden ihraç edilen HDP’li Müzahit Karakuş, 31 Mart Yerel seçimlerinde yüzde 48.53 oy oranı ile Tekman Belediye Başkanı seçilmişti. Ancak YSK’nın kararı gereği Tekman’da mazbata 46.5’lik oy oranıyla seçimi ikinci olarak tamamlayan AKP’li Mustafa Ergin’e verilecek.

AKP MKYK Üyesi ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ise durum karşısındaki sevincini şu ifadelerle dile getirdi:

“Seçim propaganda dönemi ve adaylık süresince HDP’nin adayına yönelik itirazlarımız hep vardı. PKK ve KCK ile kol kola girmiş, bu nedenle kamudan ihraç edilmiş sözüm ona bu eğitimcinin tekrar kamuda görev alamayacağını kanunlar söylüyor. Biz de buradan hareketle itirazlarımızı yaptık. YSK’nın aldığı bu karar memnuniyet vericidir. Sur ve hendek olaylarında yer almış, vatanına, milletine silah doğrulmuş bir yapının harcı olan bu isimlerin Tekmanımıza verecek hiçbir şeyi yoktur. Süreci il, ilçe teşkilatlarımızla yakından takip ediyoruz”