Binlerce EYT'li Ankara Tandoğan'da buluştu

Türkiye'nin dört bir yanından gelen EYT'liler, yasanın Meclis'ten geçişinin 20. yılında bir kez daha bir araya geldi.

Binlerce EYT'li Ankara Tandoğan'da buluştu

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), emekli olmalarını engelleyen yasanın 20. yılında miting düzenledi.

Binlerce EYT’li sorunlarının çözümünü talep etmek için Ankara’da bir araya geldi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen EYT’liler saat 12’de Tandoğan Meydanı’nda toplanmaya başladı.

Mitinge Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) yanı sıra bazı milletvekilleri de destek verdi.

“Emeklilik hakkımız söke söke alırız”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atılan mitingde ‘EYT’ yazılı siyah balonlarla donatılan Tandoğan Meydanı’nı dolduranlar, ‘30 Kupon Karşılığı Değil, 30 Yıllığın Emeği Karşılığı’, ‘Mezarda Emeklilik İstemiyoruz’, ‘Patron Yaşlı Devlet’e Genç, Bizlere Kim İş Verecek’ pankartları taşındı.

Mitingde kıdem tazminatı ve bireysel emeklilik sistemine (BES) karşı da tepki gösterildi.

Mitingde konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu “Bıkmadan usanmadan bu mücadeleyi birlikte büyütüyoruz. DİSK olarak ETT’liler ile omuz omuzayız. Emeklilik bir yük değil temel bir haktır. Hakkımız olanı istiyoruz, kimseden sadaka istemiyoruz. Devletin ve devleti yöneten hükümetlerin görevi ve sorumluluğudur. Ülkeyi yönetenleri EYT’liletin hakkını sağlamak adına adım atmaya çağırıyoruz.” dedi.

Miting daha sonra Haluk Levent’in seslendirdiği şarkılarla sona erdi.