'Binali Yıldırım'ın istifası sonrası yerine gelecek isim belli oldu'

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın adaylığının resmen açıklanması sonrası Meclis’teki görevinden istifa edeceği iddia edildi.

'Binali Yıldırım'ın istifası sonrası yerine gelecek isim belli oldu'

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın adaylığının resmen açıklanması sonrası Meclis’teki görevinden istifa edeceği iddia edildi. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, istifa sonrası Meclis Başkanlığı için AKP Grup Başkanı Naci Bostancı’nın isminin öne çıktığını söyledi.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “Siyasi trafik hızlandı, kim nereye gidiyor?” başlığıyla bugün yayımlanan yazısında konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti kulislerinde 19 Şubat’ta belediye başkan adaylarının isimleri YSK’ya bildirildiğinde Binali Yıldırım’ın unvanının listelerde Meclis Başkanı olarak yer almayacağı konuşuluyor. O yönde de bir söylenti dolaşıyor ama milletvekilliğinden istifası gerekmiyor. Meclis Başkanlığı için MHP ile ittifakın yeniden kurulmasında etkili isimlerden biri olan AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı’nın ismi önplana çıkıyor.”