Binali Yıldırım'ın 'davetini kırmadığı' öğrenci AKP'nin üniversite başkanı çıktı

AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım’ı iftara çağıran Ensar Dikgöz’ün AKP'nin üniversite sorumlularından biri olduğu ortaya çıktı.

Binali Yıldırım'ın 'davetini kırmadığı' öğrenci AKP'nin üniversite başkanı çıktı

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kendisini Twitter’dan iftara davet eden üniversite öğrencilerine konuk oldu. Ancak “sürpriz”miş gibi paylaşılan ve yandaş medyaca haberleştirilen olayın arkasından kurgu şüphesini güçlendirecek bir bilgiye ulaşıldı.

AKP’li Yıldırım dün, Ekrem İmamoğlu’nun su faturası ve ulaşım ücretlerindeki indirim kararına destek vermiş, bu desteğini de sosyal medya hesabından duyurmuştu. Yıldırım’ın bu mesajına, Ensar Dikgöz isimli Twitter kullanıcısı, “Başkanım müjdeleriniz için çok teşekkür ediyoruz, birgün bize iftara bekleriz” şeklinde yanıt verdi. Binali Yıldırım, Ensar Dikgöz’ün bu mesajına bugün, “Gençler iftara sizdeyim. Konum atın” diye yanıt verdi. Ensar Dikgöz de, “Başkanım şeref duyarız. Biz hazırlıklara başlıyoruz” şeklince Yıldırım’ın mesajını cevapladı.

Bu durum, “Binali Yıldırım gençlerle iftar açıyor” diye sunulurken, AKP’nin adayı Yıldırım’ı iftara çağıran Ensar Dikgöz’ün AKP’li olduğu ortaya çıktı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde olan Ensar Dikgöz, AKP Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teşkilatı Yürütme Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. “Teşkılat”ın Instagram sayfasında Dikgöz’ün adı “Okul başkanı” olarak yazılı bulunuyor:

Dikgöz’ün Twitter hesabına bakıldığında da çoklukla AKP’nin Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ndeki yapılanmasının faaliyetlerini paylaştığı görülüyor.

https://twitter.com/aksbilimleriuni/status/1073987673113669632