Binali Yıldırım'dan tuhaf açıklama: Seçim bir siyasi faaliyet değildir

TBMM Başkanı ve AKP'nin İstanbul Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, istifa tartışmalarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Binali Yıldırım'dan tuhaf açıklama: Seçim bir siyasi faaliyet değildir

TBMM Başkanı ve AKP’nin İstanbul Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, istifa tartışmalarıyla ilgili olarak, “Anayasanın 94. maddesi… Yasamayla ilgili Mahalli İdareler Secim Kanunu, meclis başkanını dolaylı olarak istifa etmeyecekler arasında sayıyor. Çıktığım yoldan geri dönmem, kararı seçmen verecek” dedi.

Yıldırım sözlerinin devamında da, konuyla ilgili “bir teklif”inin olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bütün seçime girecekler bulundukları görevleri bıraksınlar. Meclis bu düzenlemeyi yapsın, o zaman bu tartışmalar da sona ersin. Buyursun herkes istifa etsin, biz de edelim.”

SEÇİM MEĞER SİYASİ FAALİYET DEĞİLMİŞ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle TBMM’de parlamento muhabirleri ile bir araya gelen Yıldırım’a istifa konusu tekrar soruldu. Yıldırım bu kez şöyle dedi: “Tartışma Anayasa 94’e göre siyasi faaliyetler yapılır mı, yapılmaz… Bizim yaptığımız bir siyasi faaliyet yok. Seçim bir siyasi faaliyet değildir. Seçim aday olduğunuz işle ilgili vatandaşlara ne yapacaksınız, niye aday oldunuz, bunu anlatmaktır. Ben şimdi işin mahiyeti olarak soruyorum, eğer Meclis başkanı bağımsız bir milletvekili olsaydı ne olacaktı belediye başkan adayı olsaydı ona ne diyecektik?”