Binali Yıldırım'dan giderayak 'kıyak': Özel garsonunu müşavir olarak atadı

TBMM Başkanlığı'ndaki son günü olan AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın, özel garsonunu müşavir olarak atadığı iddia ediliyor.

Binali Yıldırım'dan giderayak 'kıyak': Özel garsonunu müşavir olarak atadı

TBMM Başkanlığından istifa etmesi beklenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, yakın çalışma ekibinde bulunanların önemli mevkilere atanmasını sağlama “geleneği”ni görevinin son gününde de devam ettirdi.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, bunun son örneği, Binali Yıldırım’ın özel garsonu Zeynel Nar’ı müşavir kadrosuna alması oldu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tana konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
“TBMM başkanlığından İsmail Kahraman da ayrılırken yakın ekibindekilere kıyak geçip müşavir yaptı. Hatta özel berberini meclis kadrosuna aldırdı. Binali bey de ondan geri kalmadı. Bazıları da şoförlerini istisnai kadrodan memur yaptılar. 657 sayılı kanunun ilgili maddesinde teknik elemanlar için kullanılan bu maddeyi keyfi olarak görev ve yetki suiistimaline çevirdiler. KPSS ile alınması gereken göreve ileri yollarla memur alınıyor. Bu yolsuzluktur, liyakatsizliktir, kayırmadır. Kendi garsonunu müşavir yapan meclis başkanı Allah korusun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olursa kim bilir neler yapar. Giderayak kadrolaşmak görevi kötüye kullanmaktır.”

Zeynel Nar’ın TBMM lokantasında şef garson olduğu ve bundan sonra da müşavir unvanı ile garsonluğu sürdüreceği bildirildi. Nar’a tanınan ayrıcAlığın Meclis personeli içerisinde de tepkiye neden olduğu belirtildi.