Binali Yıldırım'dan 'Erdoğan isterse görevi bırakır mısınız?' sorusuna: Çocuk oyuncağı mı bu?

AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, seçilmesi sonrası Erdoğan'ın olası istifa talebi durumunda ne yapacağına yönelik soruya "Bana İstanbullular görevi bırak derse bırakırım." diyerek yanıt verdi.

Binali Yıldırım'dan 'Erdoğan isterse görevi bırakır mısınız?' sorusuna: Çocuk oyuncağı mı bu?

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’na adayı Binali Yıldırım, dün Habertürk TV’de yayınlanan ‘Türkiye’nin Nabzı’ programına katıldı.

Yıldırım, “Kazandıktan bir sene sonra Erdoğan isterse görevi bırakır mısınız?” sorusuna, “Bana İstanbullular görevi bırak derse bırakırım. Çocuk oyuncağı mı?” yanıtını verdi. Yıldırım, Ankara’da Melih Gökçek, İstanbul’da Kadir Topbaş gibi görevinden ayrılan belediye başkanlarının “kendi iradeleriyle ayrıldıklarını”  öne sürdü.

Vatandaşların “Oy vereceğim ama bir sene sonra Erdoğan “‘Olmadı, görevi bırak’ derse ne olacak?” diye düşündüğünü belirten gazetecilere Yıldırım, şu yanıtı verdi:

“Bana istemediğim bir şeyi kimse yaptıramaz. Bana İstanbullular görevi bırak derse bırakırım. Bizi seçenler bize güvenerek oy veriyor. Önceki belediye başkanları kendi iradeleriyle ayrıldılar. Seçimi kazanayım, ondan sonra ayrılayım. Bu İstanbulluya karşı dürüst olmayan bir şey olur. Çocuk oyuncağı mı? Biz 75 gündür koşturuyoruz. Meşru bir sebep olmadıktan sonra ayrılmam. Başkan yardımcılığı tercihimi değiştirmez. Seçildikten sonra ayrılma gibi bir fikir benim kafamda yok.”