Binali Yıldırım'dan Dündar'a: Umarım bu kararda 'birilerinin' baskısı etkili olmamıştır

Yıldırım, "Uğur Bey’in kararına üzüldüm. Umarım bu kararda 'birilerinin' baskısı etkili olmamıştır." diye yazdı.

Binali Yıldırım'dan Dündar'a: Umarım bu kararda 'birilerinin' baskısı etkili olmamıştır

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Binali Yıldırım, CHP’li Ekrem İmamoğlu ile yapılacak ortak canlı yayının moderatörlüğünü reddeden Uğur Dündar’ın kararını sosyal medya hesabından değerlendirdi. Yıldırım, “Uğur Bey’in kararına üzüldüm. Umarım bu kararda ‘birilerinin’ baskısı etkili olmamıştır.” diye yazdı.

Yıldırm, CHP’li Ekrem İmamoğlu ile yapılacak canlı yayın için, “Benim tercihim isteyen bütün kanalların yayınlayabileceği bir stüdyoda olalım. Sunucu olarak ise tecrübeli olması nedeniyle Uğur Dündar.” demişti. Sözcü Gazetesi Yazarı Uğur Dündar, Binali Yıldırım’ın bu çağrısına, “Binali Bey’in dürüstlüğüme duyduğu güvene ve böyle bir sorumluluğu üstlendiğimde adaletin terazisini asla saptırmayacağıma emin olmasına çok teşekkür ederim.” demişti.

Dündar ise önce teşekkür etmiş ardından ise, “Moderatörlüğüm üzerinden her iki adaya ve demokrasimize zarar verebilecek bir takım hazırlıklar yapıldığını görüyor ve bu sebeple 50 yıldır ödünsüz bağlı kaldığım evrensel yayıncılık ilkeleri gereği moderatörlük yapmama yönünde aldığım kararı kamuoyuna saygıyla arz ediyorum.” diyerek moderatörlüğü reddettiğini duyurdu.

Yıldırım bu kararın üzerine, “Uğur Bey’in kararına üzüldüm. ‘Adaylar ve demokrasi zarar görür.’ diyor. Ne gibi bir zarar, anlamadım! O soracaktı, biz cevaplayacaktık. Umarım bu kararda ‘birilerinin’ baskısı etkili olmamıştır.” paylaşımını yaptı.