Binali Yıldırım: Yerelde beka tartışması gündem olmamalı

AKP'nin İBB adayı Binali Yıldırım, "Yerel beka tartışması olmamalı" dedi.

Binali Yıldırım: Yerelde beka tartışması gündem olmamalı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ‘Cumhur İttifakı’ndaki ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli, yerel seçimlerle ilgili olarak “beka sorunu”nu ana konu olarak gündemde tutarken, ittifakın İstanbul adayı Binali Yıldırım’dan ilginç bir çıkış geldi.

Binali Yıldırım, “Bu beka tartışmasının yerelde gündemde olmaması lazım. İstanbul’u ve İstanbulluların sorunlarını tartışmamız gerekir. Benim gönlüm razı değil buna” dedi.

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk’e konuşan Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

“Biz devlet başkanı seçmiyoruz, şehri yönetecek kişiyi seçiyoruz. İstanbul’da genel siyasetin, kutuplaşma siyasetinin gölgesinde kalırsak yazık olur, İstanbul adına üzülürüm. Böyle olmaması için de azami gayret gösteriyorum. Beka dediğimiz şey bayrak, toprak, millet, devlettir. Bu kavramlar, üzerinde tartışma yapılacak şeyler değil. İttifakların oluşma şekli bu tartışmayı gündeme getiriyor. Terörle yan yana gözüken bir partinin, bir ittifakla işbirliği yapması ister istemez bu tartışmayı gündemde tutuyor. Bu beka tartışmasının yerelde gündemde olmaması lazım. İstanbul’u ve İstanbulluların sorunlarını tartışmamız gerekir. Benim gönlüm razı değil buna.”

“YIKACAK HALİMİZ YOK”

Yıldırım, Öztürk’ün “İstanbul’da yaşayan herkesin en çok şikâyet ettiği konulardan biri olan dikey mimari ve onun yarattığı çirkinlik ne olacak?” sorusuna yanıtı ise şaşırtmadı:

“Onları yıkacak halimiz yok tabii. En azından onları dengeleyecek şekilde bundan sonra daha dikkatli olacağız. Plan tadilatı tekliflerine kapalı olacağız. Siparişe göre planlar benim meclisimden geçmez.”