Binali Yıldırım, seçim çalışmalarında devletin kiraladığı aracı kullanıyor

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı AKP'li Binali Yıldırım’ın başbakanlık için kiralanan lüks aracı seçim kampanyasında kullandığı ortaya çıktı.

Binali Yıldırım, seçim çalışmalarında devletin kiraladığı aracı kullanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi süresince sadece AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve bakanların değil, AKP Büyükşehir Belediye başkan adayı da kamu olanaklarını kullanıyor. Başbakanlığı döneminde kendisine tahsis edilen Çankaya Köşkü’nü hâlâ boşaltmayan Binali Yıldırım’ın kullandığı lüks araç da kamuya ait.

AKP İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Binali Yıldırım, 16 Haziran Pazar akşamı Millet İttifakı adayı CHP’li Ekrem İmamoğlu ile birlikte katıldığı televizyon programının yapıldığı Lütfi Kırdar Kongre Salonu’na eşi ile birlikte gelirken kullandığı 34 AN 3861 plakalı Audi marka A8 model aracın Aydoğan Dış Ticaret AŞ’nin grup şirketlerinden olan Autocrat filo hizmetlerinden başbakanlık adına kiralanmış.

Cumhuriyet’ten Miyase İlknur’un haberine göre; Eyüp’teki Flatofis’te faaliyet gösteren şirketten aylık 4 bin TL + KDV ile birlikte 5 bin Avro karşılığında kiralanan aracın kamuyla hiçbir ilişkisi kalmayan ve halihazırda siyasi bir partinin adayı olan Binali Yıldırım’a tahsis edilmesi hem kamu açısından hem de Yıldırım açısından suç teşkil ediyor.

HAKSIZ REKABET

Seçim afişleri, broşürleri İBB’nin Kültür A.Ş adlı şirketi tarafından bastırılan, seçmenlere gidilirken İSPARK tarafından kiralanan araçları kullanan, ev ve işyeri ziyaretleri Kültür AŞ. çalışanları tarafından yapılan AKP adayı Binali Yıldırım, kamu kaynaklarını ve araçlarını kullanarak seçim yarışına katılıyor.