Binali Yıldırım 'hesapladı': Yüzde 10'da 16 bin oy kazanmışsak, yüzde 90'ı kolayca hesap edebilirsiniz

AKP'nin İstanbul'da 23 Haziran seçimlerinde de adayı olan Binali Yıldırım iptal edilen 31 Mart seçimleri için "Yüzde 90 oy sayılmadı. Yüzde 10'da eğer 16 bin biz oy kazanmışsak, yüzde 90'da ne olacağını kolayca hesap edebilirsiniz. Bu bile tek başına bu seçimde bir hile yapıldığını, oyların maalesef karşı tarafa yazıldığını ve iptale götürüldüğünü gösteriyor" dedi.

Binali Yıldırım 'hesapladı': Yüzde 10'da 16 bin oy kazanmışsak, yüzde 90'ı kolayca hesap edebilirsiniz

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Tokat İli Turhal İlçesi Üçyol Köyü Derneğine uğrayarak vatandaşlarla sohbet etti.

Yıldırım burada YSK’nin iptal edip tekrarlanmasına karar verdiği İBB seçimleriyle ilgili ‘oy hesabı’ yaparak şunları söyledi:

“Seçimden sonra açıkladıkları oy farkı neydi? 29 bin 405. Biz itiraz edince sandıkların sadece yüzde 10’u sayılmış ve fark 13 bin 729’a düşmüştür. Yaklaşık 16 bin oy iç edilmiş. Eğer bu sandıkların tamamı sayılsaydı sonucu siz tahmin edin. Geriye kalıyor 7.5 milyon oy. Sayılan 1 milyondan da eksik, 850 bin oy sayıldı. Toplam oy kullanan sayısı 8.5 milyonun üzerinde. Yüzde 90 oy sayılmadı. Yüzde 10’da eğer 16 bin biz oy kazanmışsak, yüzde 90’da ne olacağını kolayca hesap edebilirsiniz. Bu bile tek başına bu seçimde bir hile yapıldığını, oyların maalesef karşı tarafa yazıldığını ve iptale götürüldüğünü gösteriyor” dedi.