'Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olabilir'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP kulislerinde İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağının konuşulduğunu söyledi.

'Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olabilir'

AKP’de bir yanda ‘yeni parti’ hareketliliği sürerken bir yandan da parti içinde merkezinde Binali Yıldırım’ın olduğu bazı söylentilerin dolaştığı öğrenildi.

Hürriyet’in AKP’ye yakın yazarı Abdülkadir Selvi, 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Meclis Başkanlığı görevinden istifa eden Binali Yıldırım’ın, yeniden TBMM Başkanı olması yönünde söylentiler olduğunu yazdı.

“AK Parti’de ilgi kabine ve partideki değişikliğine odaklanmış durumda ama bir ara Meclis Başkanlığı konusunda da bir söylenti dolaştı, Mustafa Şentop’un istifa ederek yerine Binali Yıldırım’ın tekrar Meclis Başkanı olması yönünde” diyen Selvi, söz konusu söylentilerin kısa sürdüğünü çünkü mevcut TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un istifa etme gibi bir planın olmadığını kaydetti.

“Ayrıca seçildiği günden bu yana çok iyi bir Meclis Başkanı oldu. Ağırlığını yansıtmaya başladı” diyen Selvi’nin yazısındaki ilgili kısım şöyle:

“Binali Yıldırım’ın da öyle bir talebi olduğu söylenmedi. Bu tamamen çevreden birilerinin üretimi olsa gerek. Zaten Meclis Başkanlığı ikide bir el değiştirecek bir makam değil. Mustafa Şentop yeni dönemde de görevine devam edecek. O nedenle Meclis Başkanlığı kulisi kısa sürede değerini yitirdi.”

“YILDIRIM, CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLABİLİR”

Yıldırım ile ilgili iktidar cephesinde bir beklenti olduğunu ifade eden Abdülkadir Selvi, şunları yazdı:

“Binali Yıldırım’la ilgili bir beklenti olduğu belli. Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı yapmış, özgül ağırlığı olan bir isim. Üstelik ‘cumhur ittifakı’ ortağı olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile iyi bir diyaloğu olduğu biliniyor. Meclis Başkanlığı’ndan istifa etme sürecinde ve İstanbul büyükşehir belediye başkan adaylığı döneminde de Bahçeli özel ilgi göstermişti.

Binali Yıldırım’ın yeni dönemde Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması konuşuluyor. Ama milletvekili olması nedeniyle parlamentoda denge hesabı yapılır mı orasını bilmiyorum. Baştan açık ve net olarak söyleyeyim: Bunlar Erdoğan ve çevresine dayalı kulisler değil. AK Parti milletvekilleri arasında konuşulanları aktarmaya çalıştım. Galiba değişiklikler gerçekleşene kadar bu tür söylentiler devam edecek.

Seçimlerin ardından siyasetin yeniden şekillendiği bir döneme girdik. Sorun sadece kadrolarda ve yeni partilerde değil. Asıl önemli olan, siyaset dili ve tarzı değişecek mi?”