Binali Yıldırım: Bin 800 Türk beynini Silikon Vadisi'nde gördüm, keşke burada bu işi yapsalar...

AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "hiçbir zaman kamu, bütün üniversite mezunlarını istihdam edemez. Üniversite sizin ufkunuzu açacak." dedi.

Binali Yıldırım: Bin 800 Türk beynini Silikon Vadisi'nde gördüm, keşke burada bu işi yapsalar...

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ege Üniversitesi’nin 2019- 2020 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı ve burada açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında, bazı kesimlerin “Altyapı olmayan üniversite niye açılıyor?” diye tepki gösterdiklerini söyleyen Yıldırım, buna ilişkin “Mükemmel iyinin düşmanıdır. Mükemmeli beklerseniz, hiçbir zaman, hiçbir şey yapamazsınız. Daima iyiye razı olacaksınız, adım atacaksınız, sonra mükemmel her zaman hedefiniz olmaya devam edecek.” diye “yorum” yaptı.

Yıldırım, üniversite mezunlarında neredeyse 3’te 1’e ulaşan işsizlikle ilgili ise “İstiyoruz ki üniversite eğitimi alan öğrenci sayımızı olabildiğince artıralım. Ancak üniversiteleri sadece mezun olduğunda kamuda işe girmek için araç olarak görmeye devam edersek bu gelecek için büyük bir hayal kırıklığı olur. Hiçbir zaman kamu, bütün üniversite mezunlarını istihdam edemez. Üniversite sizin ufkunuzu açacak. Hangi alana yönelecekseniz, çok daha kapsamlı değerlendirme ve karar verme yeteneği kazandıracak. Üniversiteye bakışı böyle görmek lazım.” dedi.

Üniversitede okuyanlara “kendilerini geliştirmesi” nasihatinde bulunan Yıldırım, daha sonra, geçen ay gittiği ABD’deki Silikon Vadisi’nde karşılaştığı durumu anlattı:

“Geçen ay Silikon Vadisi’ndeydik. Sosyal paylaşım sitelerinin merkezleri de orada. Orada gördüm, gurur duydum ama bu buruk bir gururdu. Orada bizim beyinlerimiz vardı. Bin 800 Türk beyni, genç mühendis oralarda bütün dünya için akıl teri üretiyor, programlar yazıyor. Yeni yeni buluşlar ortaya koyuyor. Elimizdeki bu akıllı telefonların bazı yazılımları orada bizim mühendisler tarafından yapılıyor. Büyük gurur duyum ama bu gurur biraz buruk bir gurur oldu. Keşke bu beyinlerimiz orada değil de burada bu işi yapsalar. Bu da not etmek istediğim başka bir konu.”