Bilim ve Gelecek Nisan sayısı bayilerde!

16 yıldır süren çabasıyla bilim yayıncılığında önemli bir yere sahip olan Bilim ve Gelecek Dergisi’nin Nisan sayısı çıktı.

Bilim ve Gelecek Nisan sayısı bayilerde!

Yaklaşık 16 yıldır aralıksız yayın hayatına devam eden aylık bilim dergisi Bilim ve Gelecek’in 182. sayısı okurlarıyla buluştu.

“Bilimin süzgecinden geçmeyecek, bilimsel yöntemlerle ele alınmayacak tek bir olgu ve süreç tanımıyoruz” iddiasıyla yayın hayatını sürdüren derginin bu ayki sayısında ilginç bir konu tartışmaya açıldı. Kimi dini çevrelerin evrim gerçeği ile dinsel referansları uzlaştıran iddialar ortaya sürdüğü son dönemde, “Evrim Kuramı islamileştirilebilir mi?” kapağı ile çıkan dergide sözkonusu kapak sorusu, Doç. Dr. Hasan Aydın’ın “İslam felsefesindeki ‘evrimci yaratılışçı’ düşüncenin modern evrim kuramıyla bir ilgisi var mı?”, Prof. Dr. Ergi Deniz Özsoy’un “El Cahız’da evrim düşüncesi var mıydı?”, Suay Mülayim’in Massimo Pigliucci’den çevirisini yaptığı “Evrim, Termodinamiğin İkinci Yasası’na aykırı mı?”, Prof. Dr. Sedat Ölçer’in “Evrim kuramının ikinci adamı: Alfred Russel Wallace – 3 Wallace Güneydoğu Asya’da” başlıklı yazılarıyla ele alındı.

Dergide ayrıca Fatih Yaşlı’nın Ezan, Kuran, bayrak: AKP’nin İslami popülizmi, Rıfat Saltoğlu’nun “Dünyayı döndüren fizikçi: Galileo Galilei” başlıklı yazıları da yer alıyor.

Bilim ve Gelecek dergisi tüm gazete bayilerinden temin edilebilir. Dergiye abonelik için ise internet sitesindeki seçeneklerden yararlanılabilir.