Bilgütay Hakkı Durna yazdı: Birkaç bin oy

"Evet, sermaye düzeni “olağan” dönemlerinde dahi demokratik değildir. Halkın iradesinin sandığa yansıdığı da bir safsatadan ibarettir. Ama yine de oyunun belirlenen kurallarına “göz önünde” uyulur, sistem işletilir. Sistemden herhangi bir sapma olasılığı belirdiğinde de “düzenin bekası” için işleyişe müdahale meşru olduğundan, gerekirse kurallar değiştirilerek oyuna devam edilir. Ancak buradaki düzen sermaye düzeni, beka da sermayenin düzeninin bekasıdır."

Bilgütay Hakkı Durna yazdı: Birkaç bin oy

Bilgütay Hakkı Durna, etkisinin sıradan bir ‘yerel seçim’den çok daha ötesine ulaştığı 31 Mart yerel seçimlerini ve sonuçlarını değerlendirdi.

Durna, beka söylemleriyle iktidar cephesinden de farklı anlamlar yüklenen yerel seçimlere dair, “Evet, sermaye düzeni “olağan” dönemlerinde dahi demokratik değildir. Halkın iradesinin sandığa yansıdığı da bir safsatadan ibarettir. Ama yine de oyunun belirlenen kurallarına “göz önünde” uyulur, sistem işletilir. Sistemden herhangi bir sapma olasılığı belirdiğinde de “düzenin bekası” için işleyişe müdahale meşru olduğundan, gerekirse kurallar değiştirilerek oyuna devam edilir. Ancak buradaki düzen sermaye düzeni, beka da sermayenin düzeninin bekasıdır” satırlarını kaleme aldı.

Sol siyasetin seçim sınavına ve önemli bir boşluğa da işaret eden Bilgütay Hakkı Durna’nın “Birkaç bin oy” başlıklı yazısını buradan okuyabilirsiniz.