Bilal'in 'hoca'sı kadının düşmanı: Çalışan kadın topluma zarar

Bilal Erdoğan'ın vakfında hem yönetici hem de "hoca" olan bir şahsın Cumhuriyet, Atatürk ve kadın düşmanı sözleri büyük tepki çekti.

Bilal'in 'hoca'sı kadının düşmanı: Çalışan kadın topluma zarar

HABER MERKEZİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde bulunduğu Türkiye Gençlik Vakfı ‘nın (TÜGVA) devlet destekli bir yapılanma olarak gençlik içerisinde gerici örgütlenmenin ana merkezlerden biri olduğu biliniyor.

MEB’in tüm birimlerini arkasına alan yandaş vakıfta “yönetici” konumunda olan bir ismin sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ise kuruluşun Atatürk ve kadın düşmanlığına kapısının sonuna kadar açık olduğunu gösteriyor.

Fatih Sultan Semiz adlı sözkonusu kişinin sosyal medya paylaşımları bu durumun son dönemdeki en açık örneğini oluşturuyor. Semiz, Twitter hesabından 29 Ekim günü yaptığı paylaşımlarla Atatürk’ün anılmasından ve heykellerinden duyduğu büyük rahatsızlığı hakarete vardırarak ortaya koyuyor.

“Putperestlik bitmedi Anıtkabir de, okul önlerinde, şehrin meydanlarında yaşamaya devam ediyor. Alnı secdeli, başı kapalı müslümanlar tarafından da kuvvetle savunularak…” diyen Semiz, aynı gün yaptığı bir başka paylaşımda da Atatürk’e sevgi ve saygı duyanları şu ifadelerle aşağılıyor:
“Putperestlikte Hindistan’dan beteriz. Orada ineklere tapılıyor. Burada inekler bir puta tapıyor.”

 

Atatürk düşmanı Semiz, her islamcı yobazın olmazsa olmaz özelliği gibi kadın düşmanlığını da bir başka paylaşımında en açık şekliyle kusuyor.

“Çalışan kadın topluma zarar verir.” buyuran TÜGVA yöneticisi, bu “zarar”ı bir de derecelerine ayırıp şu ifadeleri kullanıyor:

“Hem evli hem çalışan kadın topluma 2 kat zarar verir. Hem çalışan hem evli hem doğuran kadın topluma 3 kat zarar verir. Hem çalışan hem doğurmuş hem boşanmış kadın topluma 4 kat zarar verir. Evinde annelik yapan kadın toplumun efendisidir.”

Kadını yalnızca doğurmakla görevli bir canlı durumuna indirgeyen Semiz’e TÜGVA’nın kadın biriminin gösterdiği itibar ise aşağıda görülen paylaşımda ortaya konuluyor. TÜGVA Trabzon şubesinin sosyal medya sayfasında, Semiz’in henüz 2 hafta önce “hoca” sıfatıyla  kadınlarla “sohbet” düzenlediği görülüyor.