Bilal'in 80 okul arkadaşından biri: 40 şirkette yöneticilik yapıyor!

THY'deki Kartal İmam Hatip mezunları 'kontenjan'ından, kurumun basın müşaviri Yahya Üstün'ün 40 tane kayyım şirketinde yönetici olduğu biliniyor.

Bilal'in 80 okul arkadaşından biri: 40 şirkette yöneticilik yapıyor!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da mezunları arasında yer aldığı Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİHL) mezunu yaklaşık 80 ismin THY’nin üst ve alt kademelerinde yöneticilik pozisyonuna getirildiği ortaya çıkmıştı.

İşte bu isimlerden biri olan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün ise diğer okul arkadaşları arasında yöneticilik yaptığı şirket sayısıyla öne çıkıyor.

34 yaşında bulunan Üstün’ün “yöneticilik başarısı”yla ilgili Airport Haber Genel Yayın Yönetmeni Ali Kıdık, Twitter hesabından şirketlerin listesini paylaşmış ve “THY Basın Müşaviri Yahya Üstün 40 tane kayyum şirketinde yönetim kurulu üyesi. Üstün zekalı dememin sebebi bu. Her babayiğit 40 şirketle ilgilenemez. 10 parmağında on marifeti geçtik tam 40 ayak olur” ifadelerini kullanmıştı.

Yahya Üstün ise iddialara karşılık yanıtında, her şirketten ayrı ayrı ücret almadığını öne sürerek, “TMSF tarafından atandığım Kaynak Holding ve alt şirketlerindeki Yönetim Kurulu Üyeliği görevim için toplam 7000 TL maaş almaktayım” demişti.