Bilal Erdoğan'dan 'yurt' savunması: 'TÜGVA'ya neden bu imkan sağlandı?' diyorlar, bizim yaptığımız işi devlet asla yapamaz

TÜGVA isimli yandaş kuruluşun yönetiminde bulunan Bilal Erdoğan, KYK'nin işi olmasına rağmen kendilerinin de yurt açmasını "bizim yaptığımız işi devlet asla yapamaz." diyerek savundu.

Bilal Erdoğan'dan 'yurt' savunması: 'TÜGVA'ya neden bu imkan sağlandı?' diyorlar, bizim yaptığımız işi devlet asla yapamaz

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) isimli islamcı kuruluşa karşı sağlanan imtiyazları ve yapılan kıyakları savunmaya çalıştı.

Mardin’de TÜGVA Dargeçit İlçe Temsilciliği’nin açılışa katılan Bilal Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “TÜGVA’ya bu imkan neden sağlandı” diye eleştiriler yapıldığını hatırlattı, “Kamu kaynakları bu tür sivil toplum kuruluşlarıyla kullanıldığında zaman daha etkili olur. Daha bunu bilmiyorlar. Bizim yaptığımız işi devlet asla yapamaz.” dedi.

“Bizim kısıtlı yurt imkanlarımızla gençlerle ilgilenmemiz başka devletin memurunun ilgilenmesi başka.” diyen Bilal Erdoğan, “Onun için bizim devletin büyük yurt hizmetlerine rağmen TÜGVA olarak yurt hizmeti vermeye devam etmek zorundayız. Çünkü bizim yaptığımız işi devlet asla yapamaz.” ifadelerini kullandı.

HAYVANSEVERLERLE BİR TUTTU

Devlete alternatif olarak yurtlar açmasına “hayvan hakları ve hayvanseverler”den örnek vererek konuşmasına devam eden Bilal Erdoğan, “İstanbul’da belediye ekipleri sokak hayvanlarına yiyecek verip destek oluyor. Hayvanseverlerin hayvana olan merhametini bir belediye memuru gösteremeyebilir ama o faaliyeti hayvansever derneğiyle yapmak daha doğrudur. Sosyal hizmetlerin kamu tarafından desteklenmesi normaldir, batıda da böyledir. Bunlar kamu hizmetlerini tamamlar nitelikteki hizmetlerdir.” iddiasında bulundu.