Beyaz Saray'dan kritik Türkiye açıklaması

Beyaz Saray, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yapacağı operasyonu ABD’nin desteklemeyeceğini ve operasyona dahil olmayacağını açıkladı.

Beyaz Saray'dan kritik Türkiye açıklaması

Türkiye’nin Suriye’de Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon hazırlıkları devam ederken, dün akşam saatlerinde Erdoğan ile Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesinden saatler sonra Washington’dan yazılı açıklama geldi.

Beyaz Saray’ın açıklamasında,  Erdoğan ile Trump arasında telefon görüşmesi yapıldığı belirtilerek, “Türkiye, yakın zamanda Suriye’nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ‘IŞİD’i yenen ABD kuvvetlerinin, artık doğrudan bu bölgelerde olmayacağı’ vurgulandı.

ABD hükümetinin, Suriye’de tutuklanan IŞİD mensubu vatandaşlarını geri almaları için Fransa, Almanya ve diğer AB ülkelerine baskı yaptığı ancak bu ülkelerin bu teröristleri almak istemediği belirtilen açıklamada, ABD’nin bu kişileri yıllarca elinde tutmayacağına işaret edildi.

Açıklamada, “Türkiye bundan böyle, ABD’nin son iki yıldır, bölgede yakaladığı IŞİD savaşçılarından sorumlu olacak” denildi.