Beste Uyanık'tan 'kovulmadım, istifa ettim' açıklaması

CNN Türk’te yapılan skandal Termik Santral haberi sonrası kanal ile yolları ayrılan Beste Uyanık, kanala "Buyrun ekranınızı..." diye veda etti.

Beste Uyanık'tan 'kovulmadım, istifa ettim' açıklaması

Kamuoyunda büyük tepki çeken termik santral haberinden sonra CNN Türk ile yollarını ayıran Beste Uyanık’tan açıklama geldi.

Hem Twitter hem de Instagram hesaplarından paylaşımlarda bulunan Uyanık, kovulduğu iddiasının doğru olmadığını, dün bizzat kanala giderek kendisinin istifa ettiğini öne sürdü.

Uyanık, sunduğu termik santral haberiyle ilgili asıl olarak sorumlunun kanal yönetimi olduğunu ima ederek “bir televizyon kanalında kimse kafasına göre haber yapmaz, yapamaz.. Önce editörlerin, sonra haber müdürlerinin ve genel müdürün gözetiminde hazırlanır her şey…” dedi.

 

Uyanık Instagram hesabından da “Televizyonlarda hiç bir şey habersiz olmaz.. Bilinir ve hazırlanır.. Günah keçisi bugün ben olurum, yarın bir başkası… Hayatta her şey bir ders..” diyerek benzer bir açıklama yapıktan sonra CNN Türk yönetimine  “Buyrun ekranınızı #cnntürk.. Seve seve kullanın…” diyerek veda etti.