Beşiktaş’ta durağa dalan şoförün ifadesi ortaya çıktı: Uyuşturucu kullanıyormuş

Beşiktaş'ta kullandığı halk otobüsüyle durakta bekleyen yolcuların arasına dalarak bir kişinin ölümüne 12 kişinin de yaralanmasına sebep olan şoför Necdet Karakuş'un ifadesi ortaya çıktı.

Beşiktaş’ta durağa dalan şoförün ifadesi ortaya çıktı: Uyuşturucu kullanıyormuş

Sanığın ifadesinde, “Bazı kişiler tarafından tehdit ve takip edildiğini, otobüsü durağa doğru sürdüğünü, olaydan bir gece önce uyuşturucu kullandığını söylediği öğrenildi.

Karakuş, “Kasten öldürme” ve “Kasten yaralamaya neden olmak” suçlarından tutuklandı.

İFADESİNDE TAKİP EDİLDİĞİNİ SÖYLEMİŞ

Şüpheli Karakuş’un ” Kasten öldürme” ve “Kasten yaralamaya neden olmak” suçlarından tutuklandığı ortaya çıktı. Şüpheli Necdet Karakuş’un emniyette detaylı ifade verdiği, ifadesinde kendisinin bazı kişiler tarafından tehdit ve takip edildiğini, otobüsü durağa doğru sürdüğünü söylediği öğrenildi.

Karakuş’un sorgu hâkimliğinde de olaydan bir gece önce uyuşturucu kullandığını, frene basıp basmadığını hatırlamadığını, otobüsün kameralarını da kendisinin bozduğunu söylediği kaydedildi.

Yeni İstanbul Halk Otobüsleri A. Ş. Başkan Vekili Nihat Pelen yaptığı açıklamada halk otobüsü şoförünü savunarak “Bizim şoförümüz bile bile durağa girmez, Siz kendinizi onun yerine koyun. Yüz kişi size saldırırsa, siz ne yaparsınız, kendini savunmuş. Korkudan kendisini korumak için kaçmış, denize atlamış” ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul Halk Otobüsleri Başkan Vekili’nden Beşiktaş’ta durağa dalan şoförle ilgili açıklama İstanbul Halk Otobüsleri Başkan Vekili’nden Beşiktaş’ta durağa dalan şoförle ilgili açıklama

NE OLMUŞTU?

Beşiktaş Caddesi’nde önceki gün saat 16.30 sıralarında meydana gelen olayda, Şirintepe-Kabataş hattında ring seferi yapan 27E numaralı özel halk otobüsünün şoförü Necdet Karakuş duraktakilere çarpmış, araçtan indikten sonra da bir kişiyi kolundan bıçaklamıştı. Hastaneye kaldırılan 13 yaralıdan Yalçın Tahir Billur, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra Beşiktaş İskelesinden denize atlayan Karakuş polis tarafından gözaltına alınmıştı. (DHA)