Beşiktaş'ta durağa dalan otobüsün şoförü 1 kişiyi bıçaklayıp denize atladı

İstanbul Beşiktaş’ta otobüs durağına dalarak 12 kişiyi yaralayan otobüs şoförü, araçtan inip bir kişiyi de bıçakladı.

Beşiktaş'ta durağa dalan otobüsün şoförü 1 kişiyi bıçaklayıp denize atladı

İstanbul Beşiktaş’ta otobüs durağına dalarak 12 kişiyi yaralayan otobüs şoförü, araçtan inip bir kişiyi de bıçakladı. Daha sonra kaçarak denize atlayan sürücü polisler tarafından denizden çıkarılarak gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, olayı gerçekleştiren 33 yaşındaki Necdet K. isimli şahsın 10 yıllık Özel Halk Otobüsü şoförü olduğu belirtildi.

Kaza, saat 16.30 sıralarında Beşiktaş Meydanı’nda geldi. İddiaya göre, Necdet K.’nın kullandığı halk otobüsü hızla gelerek yolcuların da bulunduğu durağa daldı. Duraktaki 12 yolcu yaralandı. Duran otobüsten elinde bıçakla inen Necdet K., bir kişiyi bıçakladıktan sonra kaçarak Beşiktaş İskelesi’nde denize atladı. Bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralıları ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastanelere kaldırdı. Polis, Beşiktaş İskelesi’nde denizden çıkardığı otobüs şoförü Necdet K.’yı gözaltına aldı.

Yakalanan şoförün bıçakla saldırı ve yaralamadan suç kaydının olduğu öğrenildi.

1’i şoförün bıçakladığı kişi olmak üzere 2’si ağır 13 kişinin hastanedeki tedavileri sürüyor.

Polisin olaya ilişkin soruşturması sürüyor.

EMNİYET’TEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Beşiktaş’ta meydana gelen “Yaralamalı Trafik Kazası ve “Kasten Yaralama konuları ile ilgili Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin çalışmalar yaptığı bildirildi.

10 YILLIK HALK OTOBÜSÜ ŞOFÖRÜ

Açıklamada, “Olayı gerçekleştiren Necdet K. (33) isimli şahsın 10 yıllık Özel Halk Otobüsü şoförü olduğu, güzergâhı dışında Ortaköy istikametine doğru seyir halinde iken bilinmeyen bir sebepten dolayı içerisinde yolcu bulunmayan otobüs ile Bahçeşehir Üniversitesi otobüs durağında beklemekte olan vatandaşlara çarptığı, devamında elindeki bıçakla kaçmasına engel olmak isteyen (1) vatandaşı kolundan yaralayarak Beşiktaş sahilinden denize atladığı belirlenmiştir.” denildi.

Açıklamada, “Şahıs kendisini kovalayan görevlilerce denizden çıkartılarak gözaltına alınmış, yapılan araştırmalarda şahsın alkollü olmadığı tespit edilmiştir. Otobüs çarpması ve bıçakla yaralama neticesinde (3)’ü İran uyruklu, (2)’si yaşı küçük olmak üzere toplam (13) şahıs yaralanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

İBB’DEN AÇIKLAMA

Olayla ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, adli ve idari işlemlerin başladığını duyurdu.
Ongun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Beşiktaş’ta otobüsü güzergahı dışındaki bir durağa sürerek vatandaşlarımızı yaralayan gözaltındaki Özel Halk Otobüsü şoförüyle ilgili adli ve idari işlemler başlatılmıştır. Yaralı vatandaşlarımızın sağlık durumlarını yakinen takip etmekteyiz” ifadelerini kullandı.