Berna Laçin 'idam' cezasıyla ilgili tweet'inden beraat etti

İdam cezası ile ilgili yaptığı paylaşım sonrası AKP'lilerin hedef göstermesiyle hakkında soruşturma başlatılan Berna Laçin beraat etti.

Berna Laçin 'idam' cezasıyla ilgili tweet'inden beraat etti

Geçtiğimiz yıl gündem olan “idam” tartışmalarına dair attığı tweet nedeniyle AKP’lilerin hedef göstermesi sonrası hakkında soruşturma başlatılan Berna Laçin beraat etti.

“İdam çözüm olsaydı Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı! Konuşturmayın şimdi beni! Bırakın artık bilim insanları, nörologlar, psikiyatrlar, psikologlar, toplum bilimciler, hukukçular el birliği verip çare üretsin. Devlet, tribün sesleriyle toplum inşa etmez” şeklindeki paylaşımından dolayı, ‘halkın dini değerlerini alenen aşağılama’ suçundan 1 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkan Laçin, suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Laçin, “İddianameye konu tweet’i ben attım. Bu idam ile ilgili bir tweet’tir. Tweet’te idam etiketi bulunmaktadır. Dinle ilgili herhangi bir konu yok. İdamla ilgili bir konudur. Bunlar troller tarafından bilinçli olarak saptırılıp bir gündem yaratılmıştır. Şu anda burada olmama sebep olmuşlardır” ifadelerini kullandı.

Berna Laçin davadan beraat ettiğini bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Laçin “Merak eden dostlara haber vermiş olayım, “Medine -İdam” konulu tweet ile hakkımda açılan davadan beraat ettim. Herkes için adalet dilerim” dedi.

https://twitter.com/bernalacin35/status/1097772696664850432