Berkin Elvan duruşması öncesi ailesine 'slogan' soruşturması

Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan'a Can Dündar ve Erdem Gül davası sonrasında "adliye önünde slogan attıkları" iddiasıyla soruşturma açıldı.

Berkin Elvan duruşması öncesi ailesine 'slogan' soruşturması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan’a Can Dündar ve Erdem Gül davası sonrasında “adliye önünde slogan attıkları” iddiasıyla soruşturma açtı.

Savcılığın soruşturmasında anne Gülsüm ve baba Sami Elvan’ın Can Dündar ve Erdem Gül duruşması sonrasında Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapan ve “Susma sustukça sıra sana gelecek, faşizme karşı omuz omuza, direne direne kazanacağız ve baskılar bizi yıldıramaz” şeklinde slogan atan grubun arasında bulundukları ifade edildi.

Savcının ifadelerini almayı reddetmesi üzerine emniyete ifade vermeleri için tebligat yapılan Elvan ailesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 2911 sayılı kanuna muhalefet suçu işledikleri iddiasıyla ifade verdi.

AİLEDEN DURUŞMAYA ÇAĞRI

Haziran Direnişi sırasında İstanbul Okmeydanı’da polis tarafından gaz bombası fişeğiyle vurulan ve 269 gün komada kalmasının ardından yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın davası yarın görülecek.

İstanbul Adliyesi 17 Ağır Ceza Mahkemesinde saat 10’da başlayacak duruşmaya Berkin’in ailesi çağrı yaptı. Açıklamada, “Açtığınız soruşturmalarla bizleri hak ve adalet talep etmekten vazgeçiremeyeceksiniz. Bizlere soruşturma açmak yerine beklediğimiz adaleti bir an önce sağlayın! ” denildi.