Berkin Elvan davası yine ertelendi: Bilirkişi Elvan’ı vuran polisin bilinçli olduğunu rapor etti

Okmeydanı'nda polis tarafından başından gaz fişeği ile vurularak öldürülen Berkin Elvan'ın davasının 15. celsesi yapıldı. Bilirkişi biber gazı silahını ateşleyen polisin bilinçli hareket ettiği rapor etti. Dava 5 Şubat’a ertelendi.

Berkin Elvan davası yine ertelendi: Bilirkişi Elvan’ı vuran polisin bilinçli olduğunu rapor etti

Gezi Direnişi sırasında İstanbul Okmeydanı’nda polis tarafından gaz bombası fişeğiyle vurulan ve 269 gün komada kalmasının ardından yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin davanın 15. celsesi İstanbul Adliyesi 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Dün (12 Kasım) mahkemeye İzmir, Foça’daki Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda hazırlanan bilirkişi raporu sunuldu. Raporda, polisin biber gazı silahı kullanmada eğitimli olduğu ve “bilinçli hareket ettiği”, nişan alıp almadığının da tespit edilemediği ve bu konudaki gerçeği “ancak polisin kendisinin bileceği” sonucuna varıldı. Mahkeme raporun yetersiz olduğuna karar vererek Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar vermişti.

Bugün (13 Kasım) görülen davada tanık Muhammet Akkaya’nın zorla getirilmesine dosyanın adli tıptan dönüşünün beklenmesine ve duruşmanın 5 Şubat 2020’ye ertelenmesine karar verildi.