Berkin Elvan davası ertelendi

Gezi Direnişi sırasında polisin attığı fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin açılan davada 14. duruşma bugün görüldü. Dava 13 Kasım'a ertelendi.

Berkin Elvan davası ertelendi

Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin açılan davanın 14. duruşması İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada mahkeme başkanı toplumsal olaylar hakkında raporların gelmesinin uzun sürdüğünü kaydetti. Duruşma 13 Kasım’a ertelendi.

Elvan ailesi, duruşma öncesi “Failler başka çocuklar öldürmesin diye bir an önce cezalandırılsın istiyoruz. Berkin’imiz için, katledilen bütün çocuklar için adalet istiyoruz” açıklamasında bulundu.

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve HDP milletvekili Oya Ersoy duruşmayı izledi.

‘ŞİMDİ ANNELER KARŞI KARŞIYA GETİRİLİYOR’

Duruşmada konuşan anne Gülsüm Elvan, davanın bir türlü sonuçlanmadığını ve neden reddedildiklerini anlamadığını belirterek şunları söyledi:

“Çocuklar öldürülüp de karşı karşıya getiriliyordu, şimdi anneler karşı karşıya getiriliyor. Biz artık bir yargılama ve ceza istiyoruz. Biz de anneyiz. Daha kaç evladımız gidecek, ne kadar kan dökülecek? Başınızı yastığa koyarken rahat uyuyabiliyor musunuz, daha çocuk bu ya! Karnesini aldı da diplomasını alamadı çocuğum. Çocuklarınıza bakarken benim çocuğumu gözünüzün önüne getirin. Daha da diyecek bir şeyim yok, sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum.”

Avukat Çiğdem Akbulut da sürekli zaman kaybedildiğini kaydetti. Mahkemenin talep ettiği cevapların kurumlardan ikinci üçüncü kez geldiğini ve bazılarının komik olduğunu ifade eden Çiğdem Akbulut şunları söyledi:

“Mevcut cevapların hepsinde katil belli. Biz artık beklemek istemiyoruz. Berkin’in katilinin hak ettiği cezayı alması gerekiyor. Bu ülkede adaletin kırıntısı varsa belki bu mahkemeden çıkar umudu verecek. Raporların cevaplarını bekliyorsanız elinizdeki hukuki gücü kullanarak ara karar vermenizi bekliyoruz. Cevap gelmesi halinde tüm beyanlarımızı sunacağız.”

‘TOPLUMSAL BİR OLAY OLUNCA RAPOR GELMESİ ZOR OLUYOR’

Verilen ara sonrası mahkeme başkanı avukat Çiğdem Akbulut’a, “Eleştirebilirsiniz ama dosya bize geldiğinden beri gerekeni yaptık. Konu toplumsal bir olay olunca rapor gelmesi zor oluyor, biliyorsunuz” dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, duruşmayı 13 Kasım saat 10.00’a erteledi.