Berat Albayrak’tan tanzim satış açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tanzim satışlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tanzim satışlarını farklı ürünlerle çeşitlendireceğiz. Devlet bu manipülasyonlara karşı gereğini yapar” ifadelerini kullandı.

Berat Albayrak’tan tanzim satış açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, tanzim satış noktalarındaki fiyatlara ilişkin, “Bu fiyatların yayılmaya başladığını tüm Türkiye’de göreceğiz. Amaç da bu zaten… Spekülasyon yapmak isteyen, fahiş kar, fahiş fiyatlama yapmak isteyenlere izin vermeyeceğiz.” dedi.

Albayrak, belirlenen 9 ürünün direkt üreticiden alınarak hiçbir marj konmadan, hızlı bir organizasyonla, gayet uygun ve makul fiyatlarla vatandaşa sunulduğunu bildirdi.

‘TANZİM NOKTALARINDAKİ FİYATLARA GELİYOR OLACAKLAR’

Berat Albayrak, “Marketlerimizde de bugün fiyatlara baktığımızda, tanzim satış noktalarımıza doğru hızla bir kayma var. Bunu yakından da takip ediyoruz. (Marketler) Muhtemelen, zannediyorum bu hafta içerisinde bu ürünlerin çoğunda aynı tanzim noktalarındaki fiyatlara geliyor olacaklar” dedi.

‘FAHİŞ FİYATLAMA YAPMAK İSTEYENLERE İZİN VERMEYECEĞİZ’

Marketlerin de bu süreçte milletin yanında yer aldığını dile getiren Albayrak, “(Marketlerdeki) Fiyatları yakından takip ediyoruz. Bugün fiyatlarda da düşüş olmuş, onları da görüyoruz. 25 bin noktalık marketler zincirinde de bu fiyatların artık yayılmaya başladığını tüm Türkiye’de göreceğiz. Amaç da bu zaten… Spekülasyon yapmak isteyen, fahiş kar, fahiş fiyatlama yapmak isteyenlere izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.