'Berat Albayrak'ın yerine gelecek isim belli oldu'

23 Haziran seçimlerinin ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kabinede değişikliğe gideceği konuşulurken, Hazine Bakanlığı'na Berat Albayrak'ın yerine Naci Ağbal'ı getireceği iddia edildi.

'Berat Albayrak'ın yerine gelecek isim belli oldu'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ekonomi yönetiminde değişikliğe gidebileceği konuşulurken, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda koltuğa Berat Albayrak’ın yerine eski Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın gelebileceği iddia ediliyor. Bakanlık kulislerinde, şu an Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı​ olarak görev yapan Ağbal’ın yeni görevi için hazırlıklara başladığı konuşuluyor.

Cumhuriyet’ten Emre Deveci’nin haberine göre; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin ardından 9 Temmuz 2018’de birleştirilen Hazine Müsteşarlığı ile Maliye Bakanlığı’nın tekrar ayrılabileceği ve Ağbal’ın tekrar Maliye Bakanı olarak görev yapabileceği de bir diğer olasılık olarak dile getiriliyor.

Ağbal, 2009-2015 yılları arasında Maliye Bakanlığı Müsteşarı, 2015-2018 yılları arasında Maliye Bakanı olarak görev yapmıştı.