Berat Albayrak: 'Dolar patlasa da ülke batsa, ben zengin olsam' diye bekleyenler var

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Nazilli'deki seçim konuşmasında dolar kuru ile ilgili konuştu, "bir terör olsa da, dolar patlasa da ülke batsa da ben zengin olsam diyenler... Bunlara pabuç bırakmayacağız" dedi.

Berat Albayrak: 'Dolar patlasa da ülke batsa, ben zengin olsam' diye bekleyenler var

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Aydın’ın Nazilli ilçesinde seçim otobüsünden konuşma yaptı.

Cumhur İttifakı’ndan söz eden Albayrak, bu ittifakın “özünde ve sözünde dosdoğru bir belediyecilik” anlayışı ile vatandaşın karşısına çıktığını öne sürüp “İşte Nazilli başkanımızın yaptığı hizmetler ortada. Bir de Aydın’a bakıyoruz, eyvah ki eyvah. Sadece bir seçim önce 133 tane vaat veren belediye başkanı kaçını yaptı? Vaatlerini hayata geçirememiş bir belediyecilik var.” dedi.

“Bu bir beka seçimi.” diye konuşan Albayrak, belediyecilik hususunun büyük önem taşıdığına işaret ederek, “15 Temmuz gecesi milyonlarca insanımız sadece kendisi, memleketi için değil çocuklarının da bekası için meydanlara indi. Bunun altını çizmemiz lazım. Evlerinde, televizyon karşısında zapping yaparken ‘ölü sayısını kim kazanacak’ diye izleyen belediyeciler, siyasetçiler oldu. Biz bu resmi unutmayacağız.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de döviz kurları üzerinden spekülasyon yaratmaya çalışanların olduğunu söyeyen Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“(Dolar 6,8,10,15 lira olacak) diyenler, spekülasyon yapanlar oldu. Araştırdık, sorduk kim çıktı biliyor musunuz? Ağustos, eylül ayında ‘dolar 8,10,15 lira olacak’ spekülasyonu ile paralarını bozdurup kısa yoldan kar etmek isteyenler… Şimdi vah vah, bir terör olsa da, dolar patlasa da ülke batsa da ben zengin olsam diyenler… Bunlara pabuç bırakmayacağız arkadaşlar.”