Belediye başkanı tüm parayı çekti, çalışanlar maaş alamıyor

Tüm Bel-Sen ve Genel-İş, Adana'nın Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal'ın, belediye işçilerinin ücretleri için bankadan çektiği parayı başka ödemelerde kullandığını açıkladı..

Belediye başkanı tüm parayı çekti, çalışanlar maaş alamıyor

Adana Karataş Belediyesi çalışanlarının üye olduğı Tüm Bel-Sen ve Genel-İş sendikaları, Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal’ın, belediye çalışanlarının maaşlarının yatırılması için İller Bankasından alınan parayı çeşitli ödemeler gerekçesiyle çektiğini, bu yüzden çalışanların ücret alamadığını açıkladı.

MAAŞLARINA EL KONAN ÇALIŞANLAR: ZİMMETE PARA GEÇİRMEK SUÇTUR

Yeni dönemde aday gösterilmeyince CHP’den istifa edip MHP’ye geçen  Boğaçhan Ünal’ın, çalışanlarının ücretinin ödenmesi için belediye kasasındaki parayı çeşitli ödemeleri gerekçe göstererek aldığının belirtildiği açıklamada, çalışanlar da mağduriyetlerini anlattı.

Evrensel’den Volkan Pekal’ın haberine göre; ücretlerinin uzun süredir eksik yattığını belirten çalışanlar, borçlarını ödeyemez duruma geldiklerini söyleyerek ücretlerinin yatırılmasını istedi.

Maaşlarının eksik yatırıldığı için ödemelerinde gecikmeler olduğundu söyleyen çalışanlar, bankalara karşı büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek “Bin 500 lira maaş aldığımız aylar oldu. Kimisinin psikolojik sorunları oldu. Ailesi ile tartışan arkadaşımız da oldu. Ödememiz 2 bin lirayken 1500 kesinti yapılınca evime bir şey götiremiyoruz. Borçlarımız birikti. Şimdi maaşımız hiç yatmayınca daha büyük sıkıntıya girdik” dedi.