Belediye Ayva Şenliği'ni iptal etti: 'Vatanımızın bağımsızlığı herşeyin üzerinde'

Kocaeli'de Kartepe Belediyesi, bu hafta sonu 13 Ekim Pazar Günü, üçüncüsünü düzenleyeceği Eşme Ayva Şenliği’ni 'Barış Pınarı Harekâtı' dolayısıyla iptal etti.

Belediye Ayva Şenliği'ni iptal etti: 'Vatanımızın bağımsızlığı herşeyin üzerinde'

AKP’li Kartepe Belediyesi, ilçede geleneksel olarak yapılan Ayva Şenliklerini ‘Barış Pınarı Harekatı’ nedeniyle iptal etti.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan AKP’li Kartepe Belediye Başkanı  Mustafa Kocaman, “3’ncü Ayva Şenliğimizi daha önce hava muhalefeti sebebiyle ileri bir tarihe ertelemiş, dün sabah saatlerinde de 13 Ekim’de gerçekleştirme kararı alıp, duyurmuştuk. Ancak akşam saat 16:00 itibariyle tüm kamuoyu ile birlikte haberdar olduğumuz Suriye sınırımızdaki terör örgütlerine yönelik Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlattığı “Barış Pınarı Harekatı” sonrasında sadece bu seneye özel ayva şenliğimizi iptal etme kararı aldık” ifadelerini kullandı.

Kocaman kararının gerekçesini ise “Millet, Bayrak, Ezan, Vatan. Bu dört değerimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milleti olarak bizim dokunulmazlığı olan tartışmasız kutsallarımızdır. Vatanımızın bağımsızlığı, siyaset üstü ve milletçe topyekün mücadele edeceğimiz herşeyin üzerinde olan bir konudur. Bu sebeple, şenlik için ayırdığımız bütçenin tamamı ile Eşmeli Ayva üreticilerimizin eşsiz lezzetteki ayvalarını satın alıp, Türk Silahlı Kuvvetlerimize teslim edeceğiz” ifadeleriyle açıkladı.