Belçika, Fehriye Erdal için kırmızı bültene başvurdu

Belçika hükümeti, Sabancı suikasti faili Fehriye Erdal'ın yakalanması için Interpol'ü devreye soktu. Erdal hakkında Türkiye'nin ardından ikinci bir ülke de uluslararası yakalama talep etmiş oldu.

Belçika, Fehriye Erdal için kırmızı bültene başvurdu

Belçika hükümeti, Sabancı suikasti faili olduğuna hükmettiği Fehriye Erdal’ın yakalanması için Interpol’ü devreye soktu. Erdal hakkında Türkiye’nin ardından ikinci bir ülke de uluslararası yakalama talep etmiş oldu.

Belçika federal polisi, ‘Sabancı suikastı sanığı ve DHKP – C üyesi’ olduğu gerekçesiyle resmi gözetim altında tuttuğu sırada 13 yıl önce kaçarak izini kaybettiren Fehriye Erdal’ın yakalanması için dosyasını yeniden açtı.

Federal polis, “en çok arananlar” listesini yenileyerek, Sabancı suikasti nedeniyle 2017 yılında Brugge Mahkemesi tarafından 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Fehriye Erdal’ın adını da listeye ekledi.

Belçika, 2017’de alınan bu kararı uygulamak üzere Interpol’ü devreye soktu. Interpol’e yapılan kırmızı bülten başvurusu kabul edilerek işleme sokuldu. Belçika Hükümeti, Fehriye Erdal’ın yakalanması için Interpol’e başvuracağı konusunda Türkiye’yi geçtiğimiz aylarda bilgilendirmişti.

SABANCI SUİKASTI SEBEBİYLE ARANIYORDU

İstanbul’daki Sabancı İş Merkezi’nde 9 Ocak 1996 tarihinde DHKP – C tarafından gerçekleştirildiği belirtilen olayda, iş insanı Özdemir Sabancı, Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Melike Hasefe hayatını kaybetmişti.