'Beklenen oy oranı yakalanamadı, Özhaseki yerine Süleyman Soylu aday gösterilecek'

AKP’nin yaptırdığı son anketlerde Mansur Yavaş'ın Mehmet Özhaseki’nin önünde çıktığı, bu nedenle Özhaseki’nin, yerine Süleyman Soylu’nun aday olabileceği öne sürülüyor.

'Beklenen oy oranı yakalanamadı, Özhaseki yerine Süleyman Soylu aday gösterilecek'

Yerel seçimlere 2 aydan az bir süre kala Ankara’da durumun AKP açısından aleyhte seyrediyor olmasının, aday değişimini gündeme getirdiği iddia ediliyor.

‘İyi Parti’ye yakın Yeniçağ‘ın haberine göre AKP’nin adayı Özhaseki’nin MHP’lilerden istenen oyu alamadığının görülmesi, AKP Genel Merkezi ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda uzun mesailerin yapılmasına yol açıyor.

Özhaseki’nin seçim kampanyası için büyük harcamalar yapılmasına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bizzat süreçle ilgilenmesine rağmen istenilen oy oranının bir türlü yakalanamadığı belirtilen haberde, geçtiğimiz hafta içinde AKP’ye yakınlığıyla bilinen Optimar ve ORC gibi anket firmalarının “Yavaş şu anda 6 puan önde ve fark açılıyor” şeklinde yaptığı açıklamalar hatırlatıldı.

Habere göre, bu gelişmelerden sonra AKP’de yeni bir formül üzerinde duruluyor. Buna göre, Mehmet Özhaseki sağlık sorunlarını gerekçe göstererek adaylıktan çekilecek. Özhaseki’nin yerine ise “milliyetçi oylara daha fazla hitap edebileceği” iddiasıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aday gösterilecek.

Bu plana karşı çıkan bazı AKP’li yöneticilerin, “Seçimlere bu kadar kısa bir süre kala aday değişikliğine gitmek yenilgiyi kabul ettiğimizi resmen ilan etmektir” diyerek, Erdoğan’a şikayette bulundukları ifade ediliyor.