BBP Genel Başkanı Destici'den Aslı Erdoğan'a ağır hakaretler: Kahpe, alçak, soysuz...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Yazar Aslı Erdoğan'a yönelik ''Bu kadar kahpece ve alçakça bir iftira olabilir mi, Allah seni kahretsin'' ifadelerinde bulundu.

BBP Genel Başkanı Destici'den Aslı Erdoğan'a ağır hakaretler: Kahpe, alçak, soysuz...

Yazar Aslı Erdoğan’ın “Türklere okula başlar başlamaz Kürtlerden nefret edilmesi öğretiliyor” dediği iddia edilmiş ancak Erdoğan tarafından söz konusu ifadelerin kendisine ait olmadığı açıklanmıştı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Aslı Erdoğan’ın söylediği iddia edilen ifadelere ilişkin “Bu kadar kahpece ve alçakça bir iftira olabilir mi, Allah seni kahretsin” diyerek Erdoğan’a yönelik ağır hakarette bulundu.

Partisinin Kocaeli İl Olağanüstü Kongresi’ne katılan BBP Genel Başkanı Destici, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin Türkiye’yi eleştiren ülkelere tepki gösteren Destici, “Bizim topraklarımıza bir terör saldırısı gerçekleştiğinde güvenliğimizi sağlamak için harekata geçme hakkımız var. Buna dayanarak Türkiye bu harekatları yaptı. Ama maalesef karşımızda gerçek dostları göremedik. Azerbaycan, Pakistan gibi bazı dost ülkeleri bunun dışında tutuyorum ama çoğunlukla başta AB ve Arap Birliği üyesi pek çok ülke bu konuda Türkiye’nin karşısında yer aldılar. Bunlar Türkiye’ye sırt döndüler.” dedi.

‘MUSTAFA AKINCI ARTIK SÖZDE CUMHURBAŞKANIDIR, MEŞRUİYETİNİ KAYBETMİŞTİR’

Destici sözlerine şöyle devam etti:

”Biz bunların bazıları ile ilgili yanılmadık. Ama bazıları ile ilgili yanıldık. Mesela biz Filistin’den çok büyük destek beklerken, göremedik. Biz Arap Birliği ülkelerine her zaman destek olduk. Hatta haksız oldukları zamanlarda bile kardeşlik hukuku adına onların yanında durmayı yeğledik. ABD’nin ambargosunda Türkiye İran’ı koruyacak bazı riskler aldı. Ama bu süreçte sınıfta kalan ülkelerden bir tanesi de İran oldu. Bakın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bizim kendi devletimiz, kendi kanımız, kendi canımız. Ama onun başında bir Cumhurbaşkanı var ki? Bize göre bu sözlerinden sonra sözde Cumhurbaşkanıdır, meşruiyetini kaybetmiştir. İlerideki seçimlerde de tekrar Cumhurbaşkanı olma gibi bir şansı kalmamıştır. O tutmuş, Türkiye’yi arkasından hançerlemiştir”

ASLI ERDOĞAN’A HAKARET

Yazar Aslı Erdoğan’ı hedef alan Destici “Türkiye’de yaşayan Kürt kardeşlerimiz bizim kan kardeşimizdir ve her vatandaş gibi bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Ama Irak ve Suriye’de yaşayanlar da bu kardeşlikten nasibini almışlardır. Bakın, Saddam Hüseyin Irak’ta Kürtleri katletmek için saldırı başlattığında, kimyasal madde kullandığında sığınacakları sadece Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti olmuştur. Suriye’de de Esad döneminde başlarına gelenler sırasında sığınacak yer Türkiye’yi bulmuşlardır. Dünyada Kürtlerin tek samimi dostu ve kardeşi Türkiye’dir. Ama bakıyorsun Aslı Erdoğan diye bir yazar varmış. Çıkıp diyor ki, ‘Türkiye’de çocuklara Kürt düşmanlığı aşılanıyor.’ Bu kadar kahpece alçakça bir iftira olabilir mi, Allah seni kahretsin. Bunlar neyle aşılandıysa, artık bu duruma gelmiş vaziyetteler. Hainlikte, soysuzlukta en son zirveye ulaşmış durumdalar” diye konuştu.