‘Bazı bakanlar YSK üyelerini arıyor’

Cihangir İslam, "Şu anda aldığımız duyumlar seçimde aktif rol oynayan bazı bakanların YSK üyelerini aradığı şeklinde" ifadelerini kullandı.

‘Bazı bakanlar YSK üyelerini arıyor’

Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam, yerel seçimler sonrası AKP’den yükselen itirazları değerlendirdiği konuşmasında, “Şu anda aldığımız duyumlar seçimde aktif rol oynayan bazı bakanların YSK üyelerini aradığı şeklinde” ifadelerini kullandı.

Cihangir İslam, “YSK İstanbul’da bütün ilçelerin tekrar sayılmasını reddetmesiyle hukuka uygun bir karar vermiştir. YSK hukukun içinde kalarak kendi kararlarını almaya devam etmeli. Dışarıyla irtibatı kesmeli” diye konuştu.

Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle programına katılan Saadet Partisi milletvekili İslam, YSK’nın KHK ile işlem yapılmış olup 31 Mart seçimlerinde başkan seçilenlere mazbatalarının verilmeyeceğini kararını da değerlendirerek, “Yürütmenin kararları baz olarak alınıyor, bu karar mahkemeye de götürülemiyor. Yüksek yargının verecebileceği kararı yürütme vermiş oluyor. Millet bu insanları seçmiş, siz yürütmenin kararını dikkate alıp belediye başkanlığını engelliyorsunuz. Türkiye acilen bu durumdan çıkmalı, mazbatalar başkanlara verilmelidir” dedi.

İstanbul’da AKP’nin itirazları ile kilitlenen yerel seçimlere de değinen İslam, “Büyükçekmece olayında da insanları ikna edecek bir kanıt göremedim. İstanbul seçimleri bitmiştir. Kazanan Sayın İmamoğlu’dur” diye konuştu.

İslam şöyle devam etti: “Mazbata fetişizmi, seçim yoluyla darbe, varlık kuyrukları, eksi büyüme gibi bir takım kavramlar tedavüle sunuldu. Seçim, iktidarı darbesiz ve kansız değiştirmenin tek yoludur. Seçim sonuçlarını tanımaz hale gelirseniz Türkiyeyi kargaşaya, kaosa itersiniz. İktidarın bir an önce bu dilden vazgeçmesini bekliyorum”