Bayramda Metro ücretsiz, Marmaray ücretli

Bakanlığın Marmaray’ı ücretli iken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin metrosu ücretsiz hizmet veriyor.

Bayramda Metro ücretsiz, Marmaray ücretli

Bayramda ‘ücretsiz’ diye duyurusu yapılan İstanbul içi ulaşım Bakanlık ve Belediye’nin farklı yaklaşımıyla kafaları karıştırdı.

Bakanlığın Marmaray’ı ücretli iken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin metrosu ücretsiz hizmet veriyor.

İstanbul’un iki ana raylı sistem hatlarından Hacıosman-Yenikapı hattı bayramda ücretsiz olurken, Marmaray için yurttaşlar para ödüyor. Gerekçe ise, Marmaray’ın işletmesinin bakanlığa bağlı olması. Yani metroya binerek Yenikapı’ya kadar ücret ödemeyen biri Halkalı’ya aktarma yapacaksa ücret ödüyor.

MARMARAY’IN ÜCRETLİ OLUŞU TEPKİ ÇEKTİ

Sözcü’den Fatma Vurgun’un haberine göre; Kurban Bayramı nedeniyle İstanbul’da Belediye’ye ait toplu taşıma araçları ücretsiz olurken 10 Mart’ta AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açılışını gerçekleştirdiği Halkalı-Gebze hattının ücretli olması vatandaşların tepkisine yol açtı.

Kurban bayramı süresince İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen İETT, Metrobüs, OTOBÜS AŞ., Özel Halk Otobüsleri, Şehir Hatları Vapurları, Özel deniz yolu toplu ulaşım motorları, tramvay, füniküler ve metroda İstanbul Kart aracılığı ile ücretsiz yolculuk yapabilirken bütün duraklarının açılışı 10 Mart’ta gerçekleştirilen TCDD bünyesinde yer alan Marmaray’ın ücretli olması vatandaşların tepkisine neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği metrolar da bayramda ücretsiz. Yenikapı-Hacosman hattından ücretsiz olarak faydalanılıyor. Marmaray için ise ücret ödeniyor. Marmaray’ın da ücretsiz olduğunu düşünen yurttaşlar, turnikelerde ücret kesildiğini görünce şaşkınlığını gizleyemedi.