Batman'da cinayete müdahale etmeyen polisler açığa alındı

Batman'da yaşanan kan davası cinayetinde polislerin olaya müdahale etmemesi tepkilere neden olmuştu. Valilik o polislerin açığa alındığını açıkladı.

Batman'da cinayete müdahale etmeyen polisler açığa alındı

Batman Şehirlerarası Otogarda kan davası yüzünden işlenen ve 20 yaşındaki Suat Yükselbağ’ın hayatını kaybettiği cinayetin korkunç görüntüleri tepki çekmişti.

Kan davası nedeniyle R.K. ve A.K. kardeşler tarafından 27 kez bıçaklananan Yüksekbağ’ı can çekişirken kardeşlerden biri başında bıçak ve sopayla bekleyerek yardım edilmesini de engelledi. Olay yerinde bulunan polislerin ise katil zanlısına müdahale etmemesi büyük tepkiye neden oldu.

Tepkiler üzerine Batman Valiliği olayla ilgili dün yazlı bir açıklama yaptı. Açıklamada “Kademeli güç kullanmada zaafiyet gösteren ve müdahalede ihmalleri bulunduğu değerlendirilen görevliler görevden uzaklaştırılmıştır.” denildi.

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

“Bazı haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar üzerine Batman Şehirler Arası Otogarda meydana gelen olay ile ilgili açıklama gereği duyulmuştur. 28.08.2019 Çarşamba günü saat 15:15 sıralarında İlimiz Şehirler Arası Otobüs Terminali içerisinde kavga olduğu, kavgada kesici alet kullanıldığı ve kavgadan dolayı yaralı bir şahsın olduğu yönünde İlimiz Emniyet Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine olay yerine saat 15:19 da Emniyet Müdürlüğü ekipleri intikal etmiştir. Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından olay yerinde bir yaralı şahıs ve olayı gerçekleştiren şüpheli şahısın olay yerinde olduğunu görmeleri üzerine, şüpheli şahıs suç aleti ile birlikte yakalanmış olup, yaralı şahıs ise ambulans ile en yakın hastaneye sevk ettirilmiştir. Konu ile ilgili olaya ilk müdahalede bulunan polis memurları hakkında olaya müdahaleleri yönünden olay günü idari yönden soruşturma başlatılmış olup, Adli Tahkikat sonucu olayı gerçekleştiren R.K ve suça sürüklenen Çocuk A.K isimli şüpheli şahıslar tutuklanmıştır.”