'Başsavcının yan odasında Pelikancı avukat var, gölge başsavcı gibi çalışıyor'

Yargıçlar Sendikası Eski Başkanı Mustafa Karadağ, AKP'deki 'Pelikan' olarak adlandırılan ekipten bir avukatın İstanbul Cumhuriyet Başsavcısının kararlarında etkili olduğunu öne sürdü. Karadağ, "Onun oluru olmadan İstanbul başsavcısı hiçbir şey yapamıyor." dedi.

'Başsavcının yan odasında Pelikancı avukat var, gölge başsavcı gibi çalışıyor'

Yargıçlar Sendikası Eski Başkanı Mustafa Karadağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’la ilgili çok çarpıcı bir iddiada bulundu.

Bir süre önce sosyal medya hesabından “HSK, içine sızdığı ve etkin olduğu iddia edilen ‘İstanbul Grubu/Pelikan Çetesi’ gölgesinden arınmalıdır” yazdığı için hakkında soruşturma başlatılan yargıç Ali Haydar Yücesoy’ın sözkonusu iddiasıyla ilgili konuşan Karadağ, ‘Pelikan’ ekibinden bir avukatın Başsavcı İrfan Fidan’ın odasının yanında bir odasının bulunduğunu, Fidan’ın onun oluru olmadan karar alamadığını iddia etti.

‘Bidebunuizle’ programında Yavuz Oğhan’ın sorularını yanıtlayan Karadağ şunları söyledi:

“Yücesoy diyor ki, ‘Söyle iddialar var, bunlar soruşturulsun.’ Şimdi buna niye soruşturma açılır? İki gündür Cumhurbaşkanıyla eski Başbakan’ın birbirlerini dolandırıcılıkla, yolsuzlukla suçlamalarını izliyoruz. İddialar çok büyük. ABD’deki azil soruşturmasını görüyoruz, neden bir Cumhuriyet savcısı da çıkıp ‘bunu soruşturalım’ demiyor? Eğer bunu söylemiyorlarsa zaten Ali Haydar Yücesoy’un soruşturma geçirmesi normal olur. Cumhuriyet’te Cumhuriyet savcısı yoksa bu soruşturmayı geçirmek zorunda Yücesoy.”

‘MÜRİTLEŞEN YARGI DÖNEMİ’

“Biz birkaç yıl öncesine kadar militanlaşan yargı diyorduk. Şimdi müritleşen yargıya geldik. Son 3-4 yılda 14 bin yargıç alındı. Hepsi de ön mülakat bürolarından geçerek alındı. Adalet Bakanlığı’nda ön mülakat büroları açıldı. Buradan geçemeyen hiçbir aday asıl mülakatta kazanamadı.”

‘BU KADAR ŞAİBENİN OLDUĞU YERDEN ADALET ÇIKMAZ’

“Her gün konuşuluyor, iktidarın istedikleri, tarikatlar, müritler hakim-savcı oluyor deniyor. Bu kadar şaibenin olduğu yerden adalet çıkmaz. Artık yargıçlar militan değil mürit. FETÖ’yle mücadele diyoruz, onların hepsini hükümet atadı zaten. Bu hükümetin içinde FETÖ’yü atayan kim soruşturma geçirdi, tasfiye edildi? FETÖ marabaları tasfiye edildi, patronlar hala ortak.”

‘PELİKAN AVUKATI GÖLGE BAŞSAVCI GİBİ’

“Pelikan grubu temsilcisinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısının odasının yanında odası var. Böyle dedikodular dolaşıyor, biz biliyoruz bunu. O kata bizim çıkmamız yasak ama. O kişi bir avukat, yargı çevrelerinin de yakından tanıdığı bir avukat. Pelikan grubunun avukatı gölge başsavcı olarak çalışıyor.”

Başsavcı Fidan’ın kararlarında sözkonusu avukatla istişare ettiğini söyleyen Karadağ,“Onun oluru olmadan İstanbul başsavcısı hiçbir şey yapamıyor. Bu şaibeyi Türk yargısı artık içinden atmak zorunda. Bunu atamadığı sürece hukuk işlemez.” ifadelerini kullandı.