'Başörtülü rehberlik öğretmeni olmaz' dediği iddia edilen Üstün Dökmen dincilerin hedefinde

Rehberlik öğretmenlerinin başörtülü olmaması ve mesleğini icra ederke dini terimler kullanmaması gerektiğini söylediği iddia edilen Prof. Dr. Üstün Dökmen, iktidar güdümlü eğitim sendikasının ve medyanın hedefine oturdu.

'Başörtülü rehberlik öğretmeni olmaz' dediği iddia edilen Üstün Dökmen dincilerin hedefinde

Prof. Dr. Üstün Dökmen, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir programda rehberlik öğretmenlerinin “başörtülü” şekilde ders vermemesi gerektiğini söylediği iddiasıyla yandaş Eğitim-Bir Sen ve aynı paraleldeki haber organları tarafından hedef alındı.

İddiaya göre, seminere konuşmacı olarak çağrılan Psikolog Üstün Dökmen, “Nasıl bir pilot sarhoş olmamalı, bir Hristiyan psikolog haç takmamalı ise; rehberlik öğretmeni de başörtülü biri olamaz. Meslek icra edilirken ‘İnşallah, Maşallah, hayırlısıyla’ gibi cümleler sarf edilmemelidir” ifadelerini kullandı.

SIRAYA GİRDİLER

Dinsel referanslara dayalı rehberlik eğitiminin yanlışlığının ifade edildiği sözleri edip etmediğiyle ilgili Dökmen’den henüz bir açıklama gelmezken, Sakarya Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş konuyla ilgili “tepki” açıklamasında bulundu.

Kendisinin de “28 Şubat başörtüsü mağduru” olduğunu belirten Durmuş, “Rehber öğretmenlere yönelik bir seminer. Seminer boyunca programda değildim. Programın bitiminde salona geldim. Dökmen’in programda sarf ettiği sözleri duymadığım ve orada herhangi bir arkadaşımın bu konuda bana bilgi vermediği için herhangi bir tepki göstermem mümkün değildi. Eğer sarf ettiği sözleri duymuş olsaydım toplantıyı o anda bitirirdim. Değil Üstün Dökmen kim olursa olsun bu tür konuşmalara prim verecek bir insan değilim.” dedi.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen de konuyla ilgili boş durmadı. Sendikanın Sakarya Şubesi, Üstün Dökmen’in “bilim ve psikoloji adı altında kin kustuğunu” öne sürerek “Başörtülüsü, başörtüsüzü barış içinde ve kardeşçe yaşadığımız bir toplumda, sürekli ‘başörtüsünden çekiştirmek’ hangi klinik vakanın tarifidir? Ya da 28 Şubat’ta psikolojisi harap edilmiş binlerce kardeşimizin yenmiş hakkı hangi bilimsel tarif ile iade edilebilecektir? Belli ki şer uyumamaktadır, bazen siyasetçi, bazen bürokrat, bazen de psikolog olarak karşımıza çıkmaya ve değerlerimize bazen direkt, bazen de süslü cümlelerle küfretmeye devam etmektedir. ‘Bin yıl sürecek’ 28 Şubat’ın zulüm süreci hiçbir zaman hafızalardan silinmeyecektir. Tam da o dönemi lanetlediğimiz günlerde gerçekleşen bu olay vesayete selâm göndermek, zulmü geri çağırmak değil midir?” dedi.

Dökmen, söylediği iddia edilen sözleri nedeniyle ayrıca Yeni Şafak, Haber 7, A Haber gibi AKP’nin başlıca yayın organları tarafından da hedef alındı.