Başkanlık sisteminin 'güncellemesini' ABD'li McKinsey yapacak!

AKP'li üst düzey bir yetkili, Saadet Partisi'ne yakınlığıyla bilinen Millî Gazete’ye yaptığı açıklamada, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ABD merkezli McKinsey Danışmanlık Firması tarafından dizayn edildiğini" söyledi. Yetkili, sistemdeki revizyonun da yine aynı şirket tarafından yapılacağını aktardı.

Başkanlık sisteminin 'güncellemesini' ABD'li McKinsey yapacak!

AKP’li üst düzey bir yetkili Saadet Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Milli Gazete‘ye “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”yle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

İsmi açıklanmayan yetkili, habere göre sistemin partileri tarafından değil ABD merkezli McKinsey Danışmanlık Firması tarafından  hazırladığını belirtti. AKP’li isim, 23 Haziran seçiminden sonra daha fazla tartışılmaya açılan sistemin “güncellenmesinin” de ABD’li şirket McKinsey’e verildiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin oluşumunda AKP’den kimsenin görev almadığını da dile getiren AKP’li yetkili, dolayısıyla devletin tüm kurullarının ve komisyonlarının ABD Merkezli McKinsey firmasına emanet edildiğini dile getirdi.

Yetkili, “sistemin rehabilite edilmesi” konusunda parti içinde tartışmaların arttığını ifade ederek, yapılan son istişare toplantılarında sözkonusu konunun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a iletildiğini belirtti.

Yetkili, ABD’li şirket McKinsey’in Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni “yarı başkanlık sistemine ve Meclis’i güçlendirecek bir güncelleme üzerinde çalıştığını” dile getirdi. Partinin karar mercilerinde ABD’li şirketle görüşen kimsenin olmadığını söyleyen yetkili, sistem üzerinde güncellemenin ‘Külliye’ üzerinden yürütüldüğünü ifade etti. ABD’li McKinsey firmasına yaptırılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin “maliyetinin çok yüksek olduğunu” söyleyen yetkili, bu maliyetin yakında ortaya çıkacağını da vurguladı.