Başkanlar 'bitiğiz', Erdoğan 'idare edin' dedi

"Belediyecilik bizim işimiz" diyen AKP'de belediye başkanları borçlar nedeniyle kolunu kaldıracak hallerinin kalmamasından yakındı.

Başkanlar 'bitiğiz', Erdoğan 'idare edin' dedi

AKP haftasonu Kızılcahamam’da seçim sonuçlarını ve seçim sonrası politikalarını konuşmak üzere 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirmişti.

Yapılan toplantıda belediye başkanlarının borçlar nedeniyle hareket edemez halde olduklarını söylediği, Erdoğan’ın ise “durumu idare edin” dediği öğrenildi.

Rant ve ihale dağıtımına dayalı piyasacı belediyeciliğin adını “gönül belediyeciliği” koyan AKP’nin bu konuda geldiği durumu Yeni Şafak’taki köşesinde Mehmet Acet aktardı.

Acet’in “Kızılcahamam kampının perde arkası” başlıklı yazısından bir bölüm şöyle:

“Kızılcahamam kampında Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükşehir ve il belediye başkanlarıyla heyetler halinde kapalı görüşmeler yaptı.

Erdoğan, bu görüşmelerinde belediye başkanlarından özellikle halkla ilişkiler konusunda dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Yatırımlar ve hizmetler bahsi konuşulduğunda ise, Belediye başkanlarının ortak derdi gündeme geldi.

Borçlar ve para sorunu.

Bir büyükşehir belediye başkanı, “Kimsenin kolunu kıpırdatacak durumu yok” sözleriyle durumu özetliyor.

Erdoğan, bu konular gündeme gelince başkanlardan sabırlı olmaları yönünde telkinlerde bulundu.

Ekonomideki sorunların belli bir süre içerisinde çözüleceği vaadinde bulundu, bu süre zarfında belediye başkanlarının durumu idare etmesini istedi.”