Başhekim Yardımcısı, doktora saldırdı

Sağlık çalışanlarına şiddet olayları durmak bilmiyor. Sık sık hasta yakınlarının saldırılarına uğrayan çalışanlar, bu kez 'Başhekim Yardımcısı' olarak görev yapan bir kişi tarafından darp edildi.

Başhekim Yardımcısı, doktora saldırdı

Olay 17 Aralık Salı günü Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde yaşandı.

Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz Uzmanı olarak görev yapan Yunus Feyyat Şahin, kotası dolduğu için bir hastaya bakamadı. Bunun üzerine hastanın tanıdığı olan Başhekim Yardımcısı H.T tarafından sözlü ve fiziksel saldırıya uğradı. Darp raporu alan Dr. Yunus Feyyat Şahin Başhekim Yardımcısı’ndan şikayetçi oldu.

Doktor Yunus Feyyat Şahin, her gün olduğu gibi olay günü de poliklinik hizmeti verdiğini ancak sistemsel sorunlar nedeniyle hasta yığılması yaşadıklarını ve herşeye rağmen o gün 162 hastaya hizmet verdiğini söyledi.

Başhekim Yardımcısı H.T’nin kendisini üst üste iki kez darp ettiğini belirten Şahin “yaşadığım bu insanlık dışı durumdan mesleğim ve aile babası olmaktan büyük utanç duydum. 20 yıllık meslek hayatımda hiçbir zaman böyle bir durumla karşılaşmadım.” dedi.

Yerel Telgraf.net‘te yer alan habere göre, Dr. Şahin, Kamu Hastaneleri Başkanlığı’na yazdığı şikayet dilekçesinde şunları kaydetti:

“Kulak Burun Boğaz polikliniğinde KBB uzmanı olarak görev yapmaktayım.

17 12 2019 tarihin de her zamanki gibi saat 8. 30 da polikliniğe başladım. Her polikliniğimde olduğu gibi bugünde hiçbir hastayı mağdur etmeden işimi yapmktaydım gün içerisinde sistemsel bir problem(e-reçetede oluşan problem nedeniyle e-ımza flaş belleği bloke olmuştur ) yüzünden e-reçete yazamadığımdan yazdıklarımda geri gelmesinden dolayı çok ciddi bir yoğunluk oluştu ayrıca o gün öğleden sonra KBB’ de 2 poliklinik var olmasına rağmen 2 sekreterle 162 hastaya hizmet vermeye çalıştım. Bu yoğunluk sırasında tanımadığım bir hasta muayene olmak için sıra istedi bende yoğunluktan kaynaklı şu an için yardımcı olamayacağımı yoğunluk azaldıktan sonra yardımcı olacağımı söyledim. Hasta da Baş Hekim yardımcısı H. T’ye şikayete gitmiş. H.T. hastaya bakılsın diye bir not yazarak hastayı tarafıma tekrar yönlendirmiştir. O sırada ben hastaya şu andaki yoğunluktan kaynaklı başka doktorlara gidebileceğini söyledim. Acil bir durumunun olmamasına rağmen ısrarla muayene olmak istediğini belirtti. Bende yardımcı olamayacağımı söyledim. Hastada tekrar Baş Hekim yardımcısı H. T.’ye şikayete gitmiş. H.t. bunun üzerine bana haber vermeden kotamı açıp hastayı benim polikliniğime kayıt yapıyor. Hasta tekrar polikliniğe gelerek baş hekim yardımcısının kaydı açtığım söyledi. Bende baş hekim yardımcısını arayarak bunun doğru bir davranış olmadığını ben hastaya bu yoğunlukta sistemdeki problemden kaynaklı e- imza flaş belleğimin bloke olduğunu 162 hastaya baktığımı bundan kaynaklı hastalara faydalı olamayacağımı söyledim.

1.T. bana telefonda ‘sen kim oluyorsun, ben bu hastanenin baş hekim yardımcısıyım her istediğimi yaparım sen bir aşağı gelirmisin’ diyerek sert ve yüksek ses tonuyla bağırdı. Bende aşağıya odasına gittim. ‘Buyrun benimi döveceksiniz dedim’ O sırada H.T. bana insanlığa, mesleğine ve makamına yakışmayacak şekilde yumruk atlı, gözlüğümü kırdı, gömleğimi yırttı. Odasındaki gürültüyü duyan çalışanlar beni odadan dışarı çıkardı sekreter odasına aldılar.

H.T. daha sonra oraya da gelerek beni orada da darp etti yaşadığım bu insanlık dışı durumdan mesleğim ve aile babası olmaktan büyük utanç duydum 20 yıllık meslek hayatımda hiçbir zaman böyle bir durumla karşılaşmadım. Hatta bu ay 17 12 2019 tarihine kadar hiçbir hastamı mağdur etmeden 1600 hastaya hizmet verdim. Hizmet verirken kesinlikle vicdanımı ve Hipokrat yeminimi bir yana bırakmadım”