Başakşehir Katarlılara satılıyor iddiası: 'Şampiyonluk' garantisi ile...

AKP'nin Süper Lig'deki "proje" ekibi Başakşehir'in Katarlılara "şampiyonluk" garantisi satışının son aşamaya geldiği öne sürülüyor.

Başakşehir Katarlılara satılıyor iddiası: 'Şampiyonluk' garantisi ile...

AKP’nin “proje” takımı Medipol Başakşehir’le ilgili “Katarlılara satılacak” iddiası, Galatasaray’la birlikte şampiyonluk mücadelesi veren takım için Süper Lig’in bitimine iki hafta kala bir kez daha gündeme geldi.

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, konuyu bugünkü köşesine taşırken, futbol kulislerine dayandırdığı iddiasında satışla ilgili görüşmelerin son aşamasına geldiğini ve “şampiyonluk” garantisi alındığını dile getirdi. Şampiyonluk halinde kulübün kasasına astronomik miktarda paranın da gireceğinin söylendiğini belirten Takan, satışla ilgili Katar’dan “niyet mektubu” da alındığını aktardı ve kaynağından aldığı bilgiye göre Katarlıların ‘Eğer Başakşehir şampiyon olursa bu niyet mektubumuz kesin taahhüttür’ ibaresini koyduğunu yazdı.

Takan’ın “Tank fabrikasından sonra sıra Başakşehir’de mi?..” başlıklı yazısında o bölüm şöyle:

“Mazbatayı aldıktan sonra yandaşların para musluklarını kapatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Başakşehir’in duraklamasında etkisi var mı?.. Onu bilemem ama futbol kulislerinde bomba niteliğinde bir iddia konuşuluyor. Başakşehir’in, Katarlılara satılacağına ve buna ilişkin görüşmelerin son aşamaya geldiğine dair. Hem de  “Başakşehir’e şampiyonluk garantisi” ile… Süper Lig’de şampiyon olacak takımın kasasına astronomik miktarda para girecek. Bunun sonrası var; Şampiyonlar Lig’i… Ayak bastı parası, puan başı para, galibiyet parası, reklam gelirleri parası, UEFA yayın havuzundan para… Yani, Avrupa Şampiyonlar Lig’ini kısaca özetlersek; Para.. Para.. Para… Hal böyle olunca da  Başakşehir’in marka değerinin yükselmesi için mutlaka şampiyonluğa ihtiyacı var. Futbol kulislerinde konuşulanlara göre,  kulübün Katar’lılara satılması için  görüşmeler yapıldı. Katar’dan bir de niyet mektubu alındı. Bilgilerine güvendiğim kaynağım, satış ile ilgili olarak, “Katarlılar, niyet mektubuna, ‘Eğer Başakşehir şampiyon olursa bu niyet mektubumuz kesin taahhüttür’ ibaresini de koymuşlar” dedi. Kulislerde, Katarlılarla satış için -şampiyonluk garantili- 120 milyon avroya anlaşıldığı iddia ediliyor.”