Barolar reddetmişti: TBB Başkanı Feyzioğlu'nun, Saray'daki törene katılacağı açıklandı

İzmir, İstanbul, Ankara başta olmak üzere 11 baronun katılmayı reddettiği Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilecek olan adli yıl açılış törenine Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun katılacağı ve bir de konuşma yapacağı açıklandı.

Barolar reddetmişti: TBB Başkanı Feyzioğlu'nun, Saray'daki törene katılacağı açıklandı

İzmir, İstanbul, Ankara, Muğla, Antalya, Adana, Aydın, Ordu, Bursa, Kocaeli ve Van baroları 2 Eylül’de Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılacak olan Adli Yıl Açılış Töreni’ne katılmayacaklarını açıklamıştı. Baroların yargının bağımsızlığına vurgu yaparak Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda katılmayı reddettiği törene Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun katılıp katılmayacağı ise merak konusuydu.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, kararı merakla beklenen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun 2 Eylül’de Külliye’deki törende olacağı açıklandı.

TBB yetkilileri; Metin Feyzioğlu’nun törene katılacağını ayrıca Yargıtay Başkanı’ndan sonra savunmanın diğer ayağı olarak yargı konuları ile ilgili bir konuşma yapıp önerilerde bulunacağını bildirdiler.

TBB yetkililerinin ayrıca “Yapılan kanun değişikliği ile Barolar Birliği Başkanı’nın konuşması kaldırılmıştı. 2 yıl aradan sonra aynı gelenek yeniden başlatılmış olacak. Bizim için önemli bir gelişme” dedikleri aktarıldı.