'Barış Pınarı', Acun'la Nusret'e kaldı

AKP'li yazar Ersoy Dede, Suriye'de yapılan askeri harekatın dünyaya anlatılması için Nusret Gökçe ile Acun Ilıcalı'nın elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

'Barış Pınarı', Acun'la Nusret'e kaldı

Fırat’ın doğusuna yönelik başlatılan ‘Barış Pınarı’ isimli askeri harekatla ilgili Batı ülkelerindeki medya organlarının aleyhteki yayınlarına karşı AKP medyasından “parlak” bir fikir geldi.

AKP’nin yayın organlarından Star‘ın yazarı Ersoy Dede, harekatla ilgili olumsuz algıyı kırmak için “lobi gücü yüksek”  isimlerin görev üstlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Örnek olarak da AKP döneminde birer para babası haline gelen Nusret Gökçe ile Acun Ilıcalı’yı isimlerini anmadan işaret eden Dede, “Neyse bugünler turnusol günleri. Hepimiz notlarımızı alıyoruz.” dedi.

Dede’nin yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Harekata ilişkin doğruların asıl dışarıdan anlatılması lazım

Dünyaya derdimizi doğru anlatmak kuşkusuz önemli. Fakat anlatan biz olduğumuzda etkisi sınırlı oluyor. İzliyorsunuz Prof. Dr. Gülnur Aybet’i değil mi? Resmen tek kişilik dev kadro. İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun. Hem twitter hesabından yayınladığı sarsıcı videolarla hem de batı medyasında yayınlanan makaleleriyle oluşan algıyı kırmaya yönelik çok büyük bir çaba sarf ediyor. Ama asıl dışarıdan birilerinin bir şeyler anlatması gerek. Bunun için de lobi gücü yüksek adamların taşın altına elini koyması gerekiyor. ‘Şu yıldız benim kankam’, ‘bu futbolcuyla öğle yemeğinde beraberdim’ diye 24 saat hava atan adamlarımız nerede? Bir kasap vardı hani, La Casa De Papel’i kapatacak gücü vardı. Onu et şapşaplarken görmeye dünya yıldızları geliyordu. Söylese bir ikisine de twitter hesaplarından lehimize iki cümle yazsınlar ya. Dünyanın dört bir yanındaki televizyonlarda reyting rekorları kıran bir televizyoncumuz vardı. Ada’da mı ki acaba? Sesi çıkmıyor. Tanımadığı futbolcu yok diyorlardı. Neyse bugünler turnusol günleri. Hepimiz notlarımızı alıyoruz.”