Bankalardan kredi faizlerinde indirim

Ziraat Bankası, İş Bankası ve Türk Eximbank kredi faizlerinde indirim yaptı.

Bankalardan kredi faizlerinde indirim

Ziraat Bankası kurumsal kredi, ihtiyaç kredisi ve konut kredilerinin faiz oranından indirim yaptı. İş Bankası konut kredilerin, Türk Eximbank da ihracata yönelik kredilerin faiz oranlarını düşürdü.

Ziraat Bankası kurumsal kredi faiz oranlarını 16 Eylül’den geçerli olmak üzere yıllık yüzde 13-15,5 aralığına kadar düşürdü.

İhtiyaç kredisi faiz oranlarını da maaş müşterileri için aylık yüzde 1,25’e ve maaş dışı müşteriler için ise aylık yüzde 1,35’e çeken banka, ayrıca, konut kredilerinde 500 bin TL ve üzeri kredilerde faiz oranını aylık yüzde 1,19 olarak belirledi. 500 bin TL altındaki konut kredilerindeki faiz oranı ise değiştirilmeyerek aylık yüzde 0,99’da sabit bırakıldı.

Türkiye İş Bankası da konut kredisi faiz oranlarını indirdi. Konut kredilerinde 120 ay vadeye kadar yüzde 1,17 oranı uygulayacak.

İHRACAT KREDİLERİNDE DE İNDİRİM YAPILDI

İhracata yönelik finansman sağlayan Türk Eximbank da 1 yıl vadeli TL kredi faiz oranınında 1 puan indirim yaptı.

Türk Eximbank’tan yapılan açıklamaya göre, ihracatçı KOBİ’lere ve yüksek teknolojili ürün ihracatı yapan firmalara yönelik olarak kullandırılan 1 yıl vadeli TL kredilerin faiz oranının yaklaşık 1 puan indirimle yüzde 10,65’e düşürüldü.

Ekonomi Değer Kredisi (EDK) kapsamında Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) garantisi ile ihracatçılara kullandırılmakta olan TL kredilerin faiz oranlarının 36 ay için TÜFE+yüzde 2 ve 48 ay için TÜFE+yüzde 2,50 seviyesine indirildiği ifade eden açıklamada, böylece bu kredilerin faizinde 2 puan indirim yapıldığı aktarıldı.

Açıklamada, ihracata yönelik olarak işletme sermayesi kredisinde 1 yıl geri ödemesiz dönem olmak üzere 5 yıla kadar vadeli, yatırım kredisinde azami 3 yıl geri ödemesiz dönem olmak üzere 10 yıla kadar vadeli finansman imkanlarının olduğu ve kredi kullandırımlarının gelecek aylarda hızlanmasının beklendiği belirtildi.

Ayrıca Kasım 2018’den beri uygulanmakta olan “Mevsimsel Kredi Destek Programı” kapsamında, hasat mevsiminde tarım ürünleri ihracatçılarına öncelik verilmeye devam edileceği vurgulanan açıklamada, böylece eylül, ekim, kasım ve aralık aylarında zirai ürün ihracatçılarının bankanın finansman imkanlarından faydalanmalarının sağlanacağı ifade edildi.