Bangladeş'te yangın faciası: Ölü sayısı 25'e yükseldi

Bangladeş'in başkenti Dakka'da çok katlı bir binada yangın çıktı. Kısa süre içerisinde tüm binayı saran yangında şimdiye dek 25 kişi hayatını kaybetti.

Bangladeş'te yangın faciası: Ölü sayısı 25'e yükseldi

Bangladeş’in başkenti Dakka’da 21 katlı “FR Tower” adlı binada çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 25’e yükseldiği belirtildi.

Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor. Yangında yaralanan 70 kişiden çoğu hastanelerin yanık ünitelerinde tedavi altında bulunuyor.

İtfaiye sorumlusu Forhadul Alam, cenazelerin ailelere teslim edilmeye başlandığını ifade etti. Yetkililer, yangının tamamen kontrol altına alındığını ve cuma sabahı itibariyle binada görünen herhangi bir duman olmadığını kaydetti.

Yangına 19 söndürme birimi müdahale etmiş, çalışmalara donanma ve hava kuvvetleri de destek vermişti. Yanan binanın çatısına çıkan en az 12 kişi hidrolik vinç ve hava kuvvetlerine ait helikopterle kurtarılmıştı, binada mahsur kalan 6 kişi aşağı atlamıştı.

Başkent Dakka’da geçen ay tarihi binaların bulunduğu bölgede çıkan yangında, 81 kişi yaşamını yitirmiş, 41 kişi yaralanmıştı.